Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 06

Algis Čaplikas: „Sodros“ reformos koncepcija turėtų būti patvirtinta per dvi savaites

Valdančioji koalicija artimiausiu metu turėtų pradėti svarstyti „Sodros“ reformos koncepciją, kuri numato išsaugoti dabar veikiančius pensijų fondus, tvirtina Seimo Jungtinės (Liberalų ir centro sąjungos ir Tautos prisikėlimo partijos) frakcijos seniūnas Algis Čaplikas.
„Sodra“
„Sodra“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Sutarėme, kad artimiausią savaitę pradėsime (“Sodros„ reformos koncepcijos – BNS) svarstymą ir manytume, kad per artimiausias dvi savaites turėtume ją patvirtinti. Vėliau galėtų sekti įstatymų projektai, kurie konkretizuotų pačią koncepciją ir reglamentuotų būsimąjį mūsų pensininkų gyvenimą“, – trečiadienį po valdančiosios koalicijos pusryčių Vyriausybėje žurnalistams sakė A.Čaplikas.

Anot jo, liberalus tenkina tai, kad koncepcijoje numatyta išsaugoti privačius antros pakopos pensijų fondus, tačiau iki 2 proc. sumažintą asmens draudžiamųjų pajamų dydžio „Sodros“ įmoka į šiuos fondus nebus padidinta.

„Mus (liberalus – BNS) tenkina šiandien esanti sistema, jog žmogus gali 2 proc. iš “Sodros„ įmokų sumokėti. Galėtų būti konkretizuota per įstatymus, kad jeigu žmogus papildomai investuoja 2 proc. savo pajamų, tai valstybė prideda dar 2 proc. ir taip gauname 6 proc. atskaitymus į fondą. Tai yra šaunu, tai yra gerai“, – tvirtino A.Čaplikas.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Audrius Bitinas anksčiau teigė, kad koncepcijoje numatyta nuo kitų metų pradėti vėlinti pensinį amžių, kad 2026 metais jis pasiektų 65-erius metus, o bazinė pensija būtų mokama iš valstybės biudžeto ir tik tiems, kurie gaus nedideles pensijas.

Numatoma, kad 2011 metais „Sodros“ išlaidos bus 2,75 mlrd. litų didesnės nei įplaukos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius