-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 25

Alkoholis ir tabakas tik nuo devyniolikos?

Alkoholinius gėrimus ir tabako gaminius siūloma pardavinėti ne jaunesniems nei 19 metų asmenims. O stiprius alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija viršija 15 procentų, parduoti tik asmenims, kurie yra sulaukę 21 metų.
Brendis
Brendis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tokį siūlymą Seime svarstomam Alkoholio kontrolės įstatymo projektui pateikė Seimo nariai – Tautos prisikėlimo partijos frakcijos narys Valerijus Simulikas ir socialdemokratas Edvardas Žakaris.

Siūlymą pateikę Seimo nariai motyvuoja tuo, kad pagal šiuo metu galiojančią tvarką, bendrojo lavinimo mokyklas mokiniai dažniausiai baigia 19 metų amžiaus. „Mokiniams turi būti draudžiama vartoti ar turėti alkoholinius gėrimus ne tik iki 12 klasės, bet visą mokymosi mokykloje laiką“, – teigia parlamentarai. Taip pat jie siūlo neleisti rūkyti ar turėti tabako gaminių jaunesniems nei 19 metų asmenims.

Birželio viduryje 10 parlamentarų užregistravo pataisas, kuriomis siūloma stipresnius nei 15 laipsnių alkoholinius gėrimus parduoti tik vyresniems negu 21 metų asmenims. Tačiau nesiūloma keisti amžiaus asmenų, galinčių įsigyti silpno alkoholio. V.Simuliko ir E.Žakario pasiūlymas, jeigu būtų priimtas, pirmą legalų silpno alkoholio gurkšnį ar tabako dūmą jaunuoliams nukeltų iki devynioliktojo gimtadienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius