Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 07 17 /15:02

„Ambersail“ nelaimė tykojo namų uoste: lūžo jachtos stiebas

Antradienį tik išplaukus pro uosto vartus Girulių link lūžo garsiosios jachtos „Ambersail“ stiebas.
„Ambersail“ jachta
„Ambersail“ jachta liko be stiebo. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Nelaimė nutiko apie 3 jūrmylės nuo uosto vartų. Incidento metu  atvirą jūrą buvo išplaukę devyni žmonės, tačiau niekas nenukentėjo – jachtai pavyko savarankiškai grįžti į Pilies uostelį. 

Jachtos kapitonas Simonas Steponavičius teigė, jog visa laimė, kad jachta buvo šalia namų uosto. „Ši nelaimė, galima sakyti, – laimė. Gerai, kad buvome išplaukę netoli ir sugrįžome sėkmingai. O priežastis? Priežastis yra mano kišenėje. Tiesiog sulūžo troso, laikančio stiebą, detalė“, – pasakojo „Ambersail“ kapitonas.

Jachta prišvartuota prie „Klaipėdos laivų remonto“ įmonės. Jachtos stiebas iškeltas į krantą, šiuo metu bandoma jį suremontuoti.

Laivo kapitonas jau kreipėsi į draudikus, pradėjo ieškoti kito stiebo, jei šio nepavyktų pataisyti.

„Jachtų stiebai lūžta ne taip ir retai. Štai neseniai buvusioje pasaulinėje regatoje „Volvo Oceon Race“ iš šešių jachtų dviem lūžo stiebai“, – pasakojo S.Steponavičius.

Beveik 30 m aukščio jachtos stiebas pagamintas iš anglies pluošto. Skaičiuojama, kad naujas toks galėtų kainuoti apie 100 tūkst. eurų. S.Steponavičius jau rado kolegų kitose šalyse, turinčių atsarginį stiebą.

„Manau, kad remontas neužtruks. Tikrai nereikia „Ambersail“ nurašyti“, – teigė kapitonas. Jis paneigė kalbas, kad jachta daugiau niekada nebeplaukios.

Penktadienį šia jachta turėjo plaukti Lietuvos krepšinio rinktinės nariai. Skubiai teko ieškoti kitos jachtos, kuria bus plukdoma rinktinė. Skelbiama, kad krepšininkai bus plukdomi kita ne mažiau žinoma jachta – „Lietuva“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius