-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 29

Andrius Kubilius: Kūčias galime švęsti, bet tuomet nešvęsime Gegužės 1-osios (atnaujinta 13.42 val.)

Pirmadienį posėdžiaudama Vyriausybė pritarė siūlymui dar šiais metais Kūčias paskelbti nedarbo diena. Tačiau ministrų kabinetas taip pat paminėjo, kad šis pritarimas yra sąlyginis ir, norint nedirbti per Kūčias, teks atsisakyti kitų švenčių.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien pasitarime neprieštaravome, kad Seime būtų priimta pataisa, kuri Kūčias paskelbtų švenčių diena. Bet lygiai taip pat sakėme, kad šis pritarimas yra su sąlyga, kad bus atitinkamai mažinama kitų švenčių. Pritarėme pasiūlymui, kad viena iš tokių švenčių, kurios būtų galima atsisakyti, – Gegužės 1-oji (Tarptautinė darbo diena – 15min.lt)“, – po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė premjeras Andrius Kubilius.

Žurnalistų paklaustas, kodėl iš valstybinių švenčių sąrašo norima išbraukti būtent Gegužės 1-ąją, premjeras teigė, esą šis sprendimas yra „labiau psichologinis nei dalykinis“. „Manome, kad tos šventės, kurios Lietuvoje yra gimusios nepriklauosmybės metais, turėtų būti labiau saugomos nei tos, kurias paveldėjome iš ankstesnių laikų“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Kaip jau rašyta seniau, Kūčias paskelbti nedarbo diena inicijavo socialdemokratai. Pasak jų, pagal lietuvių papročius Kūčios yra labai svarbi šventė. Pasirengimas jai esą reikalauja daug laiko, todėl nemažai žmonių, ypač moterų, tą dieną oficialiais ar neoficialiais būdais paverčia nedarbo diena. Be to, esą kai kurios Europos valstybės oficialiai pradeda švęsti kalėdinį laikotarpį nuo gruodžio 24 dienos.

Kūčias paskelbus nedarbo diena, tai būtų trylikta oficialiai įteisinta šventė Lietuvoje. Kaip žurnalistams sakė A.Kubilius, ar jau šiais metais Kūčios bus nedarbo diena, priklausys nuo Seimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius