-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 21

Andrius Kubilius sutinka, kad neskelbiamos derybos būtų leidžiamos tik gavus VPT sutikimą

Premjeras Andrius Kubilius penktadienį pareiškė sutinkantis, kad ką nors pirkti neskelbdamos konkurso institucijos galėtų tik gavusios Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) sutikimą.
Spaudos konferencija
Andrius Kubilius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pranešimą ministro pirmininko tarnyba išplatino po penktadienį Prezidentūroje įvykusio pasitarimo, kuriame spręsta, kaip skaidrinti viešuosius pirkimus. Prezidentė Dalia Grybauskaitė viešuosius pirkimus įvertino kaip „terpę korupcijai“, kurioje „būtinos radikalios permainos“.

„Premjeras Andrius Kubilius sveikina visas iniciatyvas, kuriomis siekiama skaidrinti viešuosius pirkimus“, – Ministro pirmininko tarnybos pranešime cituojamas premjero patarėjas Virgis Valentinavičius.

Pasak pranešimo, premjeras pritaria viešųjų pirkimų tvarkos sugriežtinimui bei pasiūlymui, kad neskelbiamos derybos būtų leidžiamos tik gavus VPT sutikimą.

Ketvirtadienį kalbėdamas Žinių radijui premjeras teigė, kad konkursas ne visada yra efektyviausiais pirkimo būdas.

„Žiniasklaida iš tiesų yra specifinė sritis, kartais reikia skelbti žinias tokioje žiniasklaidoje, kuri geriausiai pasiektų arba kurį nors regioną, arba specifines grupes. Tad ne visada konkursas yra efektyviausias būdas“, – tvirtino jis.

Prezidentūroje po D.Grybauskaitės susitikimo su Konkurencijos tarybos, Valstybės kontrolės ir Viešųjų pirkimų tarnybos atstovais, pastarosios tarnybos vadovas Žydrūnas Plytnikas teigė, kad norėdamos ką nors pirkti be konkurso, valstybės institucijos turėtų būti įpareigotos gauti šios tarnybos leidimą.

Prezidentės atstovas Linas Balsys teigė, kad žadama teikti tokį įpareigojimą numatančias įstatymų pataisas.

Taip pat numatoma stiprinti asmeninę institucijų vadovų atsakomybę už pažeidimus pirkimų srityje.

Iš viso ministerijos per metus pirkimams išleidžia apie 9 mlrd. litų, maždaug 1 mlrd. litų iš jų tiekėjams sumokamas po neskelbiamų derybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius