-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 17

Ant Neries upės išbarstytos paskutinės tonos durpių

Ketvirtadienio vidurdienį aviatoriai baigė barstyti durpes virš Neries upės.
Durpių krovimas
Durpių krovimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ieškant būdų, kaip nuo pavasarinio potvynio apsaugoti prie upės gyvenančius Kauno rajono gyventojus, buvo atsižvelgta į Valstybinės ekstremalių situacijų komisijos rekomendacijas ir priimtas sprendimas barstyti ledo sukaustytą upę durpėmis.

Nusistovėjus palankioms oro sąlygoms, pirmadienio rytą bendrovės „Klaipėdos avialinijos“ aviatoriai nubarstė 4 km ruožą nuo Neries ir Nemuno santakos. Dėl stipraus vėjo darbai buvo tęsiami trečiadienį ir baigti ketvirtadienį priešpiet ties Girėnų kaimu, Lapių seniūnijoje. Per šias dienas lėktuvas kilo ir leidosi 38 kartus, išberdamas durpes 18 km ruože.

Iš 20 metrų aukščio durpės ant upės vagos buvo beriamos 8-10 m pločio juosta ir sunaudota 15,6 t šios nuosėdinės uolienos.

„Jau vakar buvo matyti, kad durpės ir šviečianti saulė atlieka savo darbą – tarp Santakos ir Vilijampolės tilto matėsi didžiulės properšos, o šiandien, baigiant darbus, Neries vanduo tekėjo laisvai. Tose vietose, kur ledo danga buvo storesnė, ledas darosi pilkas, properšos didėja. Tai rodo, kad ledas plonėja. Tačiau ir toliau stebėsime situaciją upėje“, – teigė Kauno rajono savivaldybės administracijos Civilinės ir darbų saugos vyriausiasis specialistas Antanas Dagilis.

Skaičiuojama, kad lėktuvo skrydžiai, durpės, jų transportavimas ir pakrovimas kainuos apie 31 800 litų. Kraunant durpes į lėktuvą talkino 6 Domeikavos seniūnijos gyventojai, dirbantys visuomenei naudingus darbus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius