-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 24

Antstolio bauda Nagliui Puteikiui yra nepagrįsta

Klaipėdos miesto apylinkės teismas priėmė sprendimą netenkinti antstolio Gintaro Kairio prašymo skirti baudą buvusiam Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjui Nagliui Puteikiui dėl teismo sprendimo nevykdymo, pirmadienį pranešė departamentas.
Naglis Puteikis rinkimų kampanijoje startavo pirmas.
Naglis Puteikis rinkimų kampanijoje startavo pirmas. / 15min.lt skaitytojo nuotr.
Temos: 1 Bauda

Ši byla yra susijusi su bendrovės „Investicijų kvadrantas'' siekiu Klaipėdoje nugriauti buvusį kino teatrą „Vaiva" ir naujai formuojamame sklype pastatyti šešis pastatus iš stiklo ir betono.

Pagal projektą, aukščiausias pastatas siektų 30 metrų ir būtų maždaug tris kartus aukštesnis nei liūdnai pagarsėjęs Kauno Laisvės alėjos „stiklainis".

Tuometiniam KPD Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjui N.Puteikiui atsisakius derinti verslininkų pateiktą detalųjį žemės sklypo planą, Klaipėdos prokuratūra iškėlė jam bylą. Prokurorai verslininkų prašymu N.Puteikio veiksmus traktavo kaip atsisakymą vykdyti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nutartį, tačiau joje paveldosaugininkai minėtą detalųjį planą buvo įpareigoti suderinti tik pagal KPD išduotas sąlygas.

N.Puteikiui tapus Seimo nariu ir palikus darbą KPD Klaipėdos teritoriniame padalinyje, uostamiesčio paveldosaugininkams trečią kartą pateiktas derinti detalusis žemės sklypo planas vėl buvo atmestas. Kultūros paveldo specialistų teigimu, jis nepataisytas pagal KPD išduotas sąlygas, todėl jo sprendiniai neatitinka Teritorijų planavimo ir Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymo reikalavimų.

Anot KPD pranešimo, detaliojo plano rengėjai savavališkai pakeitė sklypo tvarkymo ir naudojimo reikalavimus, užstatymo aukštingumo ir intensyvumo rodiklius. Paveldosaugininkų teigimu, šis detalusis planas prieštarauja ir Klaipėdos miesto bendrajam planui, pagal kurį planuojamas sklypas yra mažaaukščių gyvenamųjų namų statybos teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius