-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 18

Antstolis teismo sprendimą dėl D.Kedžio dukters skelbs laikraštyje

Nuo Venckų namo žmonių nuvytas antstolis Drąsiaus Kedžio dukters globėjus su teismo nutartimi bandys supažindinti kitaip.
N.Venckienė su mergaite
N.Venckienė su mergaite / A.Koroliovo/15min.lt nuotr.

Neradęs būdo, kaip Venckams įteikti teismo nutartį, įpareigojančią mergaitę grąžinti motinai, antstolis planuoja ją paskelbti viešai. Pagal Lietuvos įstatymus tai reiškia, kad Venckai su nutartimi bus supažindinti oficialiai, pranešta per LNK žinias.

„Viešo paskelbimo būdu laikraštyje antstolio procesiniai dokumentai gali būti tokiu būdu įteikiami vienai iš proceso šalių“, – teigė teismo antstolis Marekas Petrovskis.

Antstolis pripažįsta, kad Kauno laikraščiai nenori spausdinti dokumento. Neoficialiomis žiniomis, tai padaryti atsisakė didžiausias miesto laikraštis.

Tuo metu policija ramina Garliavoje budinčius D.Kedžio rėmėjus. Policijos vadovas tvirtina, kad bus ieškoma taikaus problemos sprendimo būdo, tačiau jis mergaitės gynėjams primena, kad trukdydami antstoliui įvykdyti teismo sprendimą patys gali būti teisiami.

„Jei bus trukdoma antstoliui, yra Baudžiamojo kodekso straipsnis – atsakomybė už trukdymą antstolio veiklai. Taip pat yra straipsnis už teismo sprendimo nevykdymą. Tad jeigu nepavyksta išspręsti šios problemos dialogo būdu, reikia taikyti Baudžiamąjį kodeksą. Šioje situacijoje policija jėgos tikrai nenaudos“, – teigė generalinis policijos komisaras Vizgirdas Telyčėnas.

Politikų užmojai pradėti tyrimą dėl pedofilų stringa. Parašus dėl specialiosios komisijos sudarymo rinkti žadėjęs Saulius Stoma laukia, kol jo planus apsvarstys partijos ir koalicijos vadovai.

„Frakcija labai rimtai, skirs specialiai laiką tiems reikalams aptarti. Antra, dėl laikinosios tyrimo komisijos aš pateiksiu motyvaciją, tikslus raštu ir trečiadienį šitie motyvai bus pristatyti koalicinei tarybai, kuri ir spręs dėl laikinosios tyrimo komisijos sukūrimo“, – sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys S.Stoma.

BNS primena, kad Lietuvos visuomenėje netyla aistros dėl vadinamojo Kauno pedofilijos skandalo ir vėlesnių įvykių. Pastarosiomis dienomis didelio atgarsio sulaukė Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimas prieš mėnesį rasto negyvo D.Kedžio mažametę dukrą perduoti globoti motinai Laimutei Stankūnaitei. Ją D.Kedys anksčiau viešai kaltino leidus seksualiai išnaudoti judviejų dukrą, tačiau L.Stankūnaitei įtarimai oficialiai nėra pateikti.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius