Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 09 30

Apdovanoti geriausi vertėjai

Antradienio vakarą Vilniuje, Taikomosios dailės muziejuje, geriausiems vertėjams įteiktos Šv.Jeronimo premijos.
Knygos
Knygos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Menas

Šių metų premijos laureatėmis tapo vertėja iš lotynų kalbos Dalia Emilija Dilytė-Staškevičienė ir lietuvių literatūros vertėja į vokiečių kalbą Claudia Sinnig. Į premijų teikimo ceremonija antradienį atvyko tik pirmoji. Antroji, pasak Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos atstovų, serga.

Kaip nurodo Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga, premija D.E.Dilytei-Staškevičienei skirta už unikalų indėlį į lotyniškosios antikos vertimus, ypač už Lucijaus Anėjaus Senekos veikalų korpusą, atskleidusį lietuvių skaitytojui Romos kultūros gelmę ir įvairovę. Tuo metu C.Sinnig premija skirta už nepriekaištingus lietuvių literatūros vertimus į vokiečių kalbą, ypač turint galvoje, jog šie vertimai paremti puikiu lietuvių literatūros ir jos kontekstų išmanymu, taip pat už profesionalų atstovavimą lietuvių literatūrai vokiečiakalbės literatūros leidybos bei sklaidos institucijose, pažymi sąjunga.

Šv.Jeronimo premijos kasmet skiriamos užsienio grožinės ir humanitarinės literatūros vertėjui už pastarųjų trejų metų profesionaliausiai, meniškiausiai į lietuvių kalbą išverstus kūrinius ir atsižvelgiant į nuopelnus vertėjo profesijai, meniniam vertimui, meninio vertimo teorijai ir kritikai, vertėjų ugdymui; taip pat grožinės ir humanitarinės lietuvių literatūros vertėjui už profesionaliai ir meniškai į užsienio kalbą išverstus kūrinius, už lietuvių literatūros populiarinimą užsienyje.

Šv.Jeronimo premijų steigėjai – Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga ir Kultūros ministerija.

Rugsėjo 30-ąją minima Tarptautinė vertėjų diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius