-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 23

Apklausa: ketvirtadalis gyventojų mano, kad 2010 metai jiems asmeniškai buvo sėkmingi

Ketvirtadalis Lietuvos gyventojų mano, kad 2010 metai jiems asmeniškai buvo sėkmingi, rodo „Baltijos tyrimų“ apklausa, kurią ketvirtadienį skelbia dienraštis „Lietuvos rytas“.
Kokia laimės paslaptis?
Teigiamos emocijos / Photos.com

Lietuvos žmonių, manančių, kad besibaigiantys metai jiems asmeniškai buvo sėkmingi, palyginti su 2009–aisiais, padaugėjo 11 procentinių punktų. Daugiausia tai – jaunesni žmonės.

Beveik pusei šalies gyventojų šie metai – nei sėkmingi, nei nesėkmingi, o beveik trys iš dešimties (28 proc.) apklaustųjų 2010–uosius apibūdino kaip jiems nesėkmingus. Prasčiausiai metus įvertino bedarbiai (net 59 proc.).

Aštuoni procentai žmonių besibaigiančius metus įvertino kaip sėkmingus Lietuvai – tai 6 proc. daugiau nei prieš metus.

Aštuoni procentai žmonių besibaigiančius metus įvertino kaip sėkmingus Lietuvai – tai 6 proc. daugiau nei prieš metus.

Tai, kad praėję metai mūsų šaliai buvo nesėkmingi, nurodė šeši iš dešimties suaugusių gyventojų. 2009 metais taip manė aštuoni iš dešimties.

Apklaustųjų nuomone, per pastaruosius 16 metų patys nesėkmingiausi Lietuvai buvo 2009 ir 1999 metai.

Penktadalis gyventojų mano, kad ateinantys metai bus geresni mūsų šaliai, o kiek daugiau nei trečdalis tikisi tokių pat kaip ir šie.

33 proc. žmonių mano, kad 2011 metai bus blogesni Lietuvai nei 2010-ieji.

Šiuo metu didesni pesimistai dėl ateinančių metų yra vyrai, vyresni nei 50 metų žmonės, kaimo ir mažesnių miestų gyventojai, bedarbiai, pensininkai, taip pat mažiausiai uždirbantys.

Pusė Lietuvos gyventojų 2011–uosius ketina sutikti namie. Tarp jų 37 proc. – su savo šeima arba vieni, o 13 proc. – kartu su svečiais.

Maždaug tiek pat žmonių savo namuose švenčia Naujuosius metus jau trečius metus iš eilės.

Penktadalis suaugusių gyventojų ketina sutikti 2011-uosius svečiuose pas gimines arba draugus. Tai 5 proc. daugiau nei praėjusiais metais.

Per šiuos metus padaugėjo gyventojų, kurie ketina sutikti Naujuosius metus mieste – švęsdami aikštėse, gatvėse ar restoranuose, kavinėse, baruose.

Per šias Kalėdų ir Naujųjų metų šventes dovanoms žmonės ketina išleisti daugiau nei prieš metus – atitinkamai 185 ir 177 litus.

Nuo 2007-ųjų pabaigos, kai pradėjo jaustis sunkmečio nuotaikos, ši suma sumažėjo vidutiniškai 61 litu.

Daugiau kaip po 100 litų dovanoms žada išleisti keturi iš dešimties suaugusių šalies gyventojų. Per pastaruosius metus ketinančių tiek skirti dovanoms padidėjo 9 procentiniais punktais.

6 proc. apklaustųjų atsakė, kad jie šiemet iš viso neketina pirkti jokių dovanų. Prieš metus taip sakančių buvo 8 procentai.

Apklausą atliko bendra Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“.

Gruodžio 10–17 dienomis buvo apklausti 1008 gyventojai nuo 15 iki 74 metų 100 šalies vietovių. Tyrimo paklaida – iki 3 procentų.

Pirmą kartą tokios apklausos duomenys paskelbti 1993 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius