Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 03

„Valstiečiai“ ir I.Vėgėlė: rimtas kąsnelis Seimui apmaldytų nusivylimą „lizinginiu“ projektu

Netikėta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) parama advokatui Ignui Vėgėlei prezidento rinkimuose sustiprino kalbas apie galimą jų bendradarbiavimą Seimo rinkimuose. „Valstiečiams“ trūksta ryškių asmenybių, galinčių vesti partijos kandidatų sąrašą, I.Vėgėlei – rimtesnio politinio užnugario. Tiesa, ankstesni LVŽS bandymai plykstelti kviestinėmis žvaigždėmis baigėsi liūdnai. Vis dėlto, kaip pastebėjo politologė Rima Urbonaitė, kai yra noras laimėti, buvę nudegimai stumtelėjami šonan.
Ramūnas Karbauskis ir Ignas Vėgėlė
Ramūnas Karbauskis ir Ignas Vėgėlė / 15min montažas

LVŽS taryba penktadienį priėmė sprendimą atsiimti parlamentaro Aurelijaus Verygos kandidatūrą į prezidentus ir šiuose rinkimuose paremti I.Vėgėlę.

Nepaisant deklaracijų apie panašius programinius tikslus ir vertybes, kai kas pastebėjo, kad gana ironiška, jog „valstiečiai“ rems asmenį, kritikavusį COVID-19 pandemijos suvaldymo priemones, už dalį kurių buvo atsakingas ir praėjusioje Vyriausybėje sveikatos apsaugos ministru dirbęs A.Veryga.

Nuotr. iš A.Verygos „Facebook“ profilio/Ignas Vėgėlė ir Aurelijus Veryga (dešinėje)
Nuotr. iš A.Verygos „Facebook“ profilio/Ignas Vėgėlė ir Aurelijus Veryga (dešinėje)

Pastarąjį politiką LVŽS deleguoja į Europos Parlamento (EP) rinkimus – įrašė pirmuoju numeriu partijos rinkimų sąraše.

Remiantis pastarosiomis visuomenės nuomonės apklausomis, visai tikėtina, kad birželio 9 dieną „valstiečiai“ pelnys bent vieną europarlamentaro mandatą.

Šiuo metu EP dirba du pagal LVŽS rinkimų sąrašą išrinkti politikai – Bronis Ropė ir Stasys Jakeliūnas.

Jeigu A.Veryga išvyks dirbti į Briuselį, klausimas, kas tada galėtų būti partijos lyderiu spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Dar 2020 metais iš Seimo pasitraukęs „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis nesyk kartojo, kad šiuo metu naudingesniu Lietuvai save mato dabartinėje pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius