-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 30

Ar lietuviai pasaulyje garsėja kaip nusikaltėliai?

Lietuviai nuo Ispanijos iki Brazilijos Lietuvą garsina nusikaltimais. Ar iš tiesų mūsų šalis pasaulyje yra pagarsėjusi kaip nusikaltėlių ir prostitučių kraštas, domėjosi dienraštis „Vilniaus diena.“
Aleksandrui Skirdai gali tekti kalėti iki gyvos galvos.
Škotiją pašiurpino lietuvis žudikas Aleksandras Skirda / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Ambasada

Lietuvos ambasados Ispanijoje trečiasis sekretorius Mindaugas Garbėnas teigė, kad už įvairiausius nusikaltimus Ispanijos kalėjimuose dabar kali apie 220 lietuvių. Į šį skaičių nepatenka tie lietuviai, kuriems dėl smurto šeimoje kontroliuojama jų buvimo vieta šalyje. Manoma, kad iš viso Ispanijoje gyvena 25 tūkst. lietuvių.

Lietuvos ambasados Graikijoje patarėjas konsuliniais klausimais Rimgaudas Lošys teigia, kad nuolat gyvenančių šioje šalyje žmonių yra vos keli šimtai, tad ir jų padaromų nusikaltimų padaugėja nebent vasarą, kai ten plūsta poilsiautojai. Per trejus metus užfiksuoti vos keli atvejai, kai apie lietuvių padarytus nusikaltimus kalbėjo visa Graikija. Šiuo metu tardymo izoliatioriujeteismo laukia lietuvė, įtariama prekyba žmonėmis.

Lietuvos ambasados Latvijoje darbuotojai „Vilniaus dienai“ teigė, kad šioje šalyje bausmes greičiausiai atlieka kelios dešimtys lietuvių. Lietuviai dažniausiai sulaikomi už vairavimą išgėrus alkoholio, sulaikomi jie dėl vagysčių, kyšių davimo.

Rusijoje gyvenantys lietuviai geru elgesiu nepasižymi – dažniausiai jie įkliūna dėl administracionių teisės pažeidimų.

Italijoje gyvena keli tūkstančiai lietuvių, per kelis pastaruosius metus jų padaromų nusikaltimų pobūdis keičiasi. Jeigu anksčiau dažniausiai į policiją jie pakliūdavo dėl muštynių, žmogžudysčių, dabar kone kas antras į policiją įkliuvęs tautietis pareigūnų akiratin patenka dėl narkotikų.  Dažnai į policijos nemalonę pakliūna ir mūsų vežėjai.

Vokietijoje gyvena apie 20 tūkst. lietuvių, kalėjimuose, ambasados duomenimis, yra apie 50 mūsų šalies piliečių. Praėjusiais metais į policijos rankas pakliuvo apie 200 lietuvių. Beveik visi jie – dėl vagysčių.

Didžiojoje Britanijoje gyvena apie 200 tūkst. lietuvių ir, anot ambasados darbuotojų, padėtis pastaruoju metu gerėja. Dažniausiai fiksuojami mūsų tautiečių nusikaltimai – smulkios vagystės, vairavimas išgėrus, neturint dokumentų ar draudimo. Dabar Didžiosios Britanijos kalėjimuose kali apie 200-300 lietuvių.

Kaip „Vilniaus dienai“ sakė Lietuvos ambasados Argentinoje pirmoji sekretorė Laura Tupe, turbūt visi Pietų Amerikoje teisėsaugai įkliuvę lietuviai į pareigūnų akiratį pateko dėl narkotikų gabenimo. Beje, šis skaičius kasmet vis auga, nors tokių žmonių nėra daug – praėjusiais metais įkliuvo 20 lietuvių. Ambasados duomenimis, Pietų Amerikos kalėjimuose laisvės atėmimo bausmę atlieka ar teismo sprendimo laukia 47 lietuviai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius