-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 18

Architektai ir „Bega“ svaidosi kaltinimais

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ vadovybė įžvelgia nekilnojamuoju turtu užsiimančių verslininkų kėsinimąsi į uosto bendrovių plėtrą.
„Begos“ ateities planuose – sandėlių plėtra.
„Begos“ ateities planuose – sandėlių plėtra. / Laikraščio „15 minučių“/Egidijaus Jankausko nuotr.

Praėjusią savaitę uosto plėtros perspektyvų projektas atsidūrė teisme. Taip nutiko dėl to, kad Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija apskundė teismui Klaipėdos savivaldybės sprendimą dėl žemės sklypo Nemuno g. 2 detaliojo plano tvirtinimo. Tvirtinama, esą šis detalusis planas pažeidė įstatymus.

Šio planavimo organizatorius yra bendrovė „Bega“, tačiau šios kompanijos generalinis direktorius Aloyzas Kuzmarskis mano, kad plėtrą bando sustabdyti nekilnojamuoju turtu užsiimantys verslininkai, norintys uosto rezervinėje teritorijoje ir šalia jos statyti komercinės paskirties objektus.

Architektų sąjunga rūpinasi darnia miesto plėtra. O mes detaliajame plane jokios darnios plėtros neįžiūrėjome, priešingai – jame yra pažeidimų. Sakė R.Staševičiūtė.

„Nekilnojamojo turto grupės, įsigijusios nekilnojamojo turto uosto rezervinėje arba arti uosto esančiose teritorijose turi interesą panaikinti „Begos“ detalųjį planą. Dėl to ir prasidėjo ieškiniai, skundai“, – teigė A.Kuzmarskis. Anot jo, verslininkai per Architektų sąjungą bando trukdyti uosto plėtros perspektyvoms.

Savivaldybės taryboje patvirtinus sklypo Nemuno g. 2 detalųjį planą buvo gauti Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriaus skundai. Kompanijos vadovo manymu, uostamiesčio architektų sąjungos valdybos pirmininkė Ramunė Staševičiūtė ir kai kurie kiti jos kolegos šiuo metu projektuoja administracinės, komercinės ir gyvenamosios paskirties pastatus greta „Begos“ esančiose gatvėse, todėl gina savo užsakovų interesus.

Tuo tarpu pati R.Staševičiūtė neigė tokius įtarimus ir mano, kad kompanija tiesiog bando ieškoti kaltų. „Mes esame architektai ir mūsų darbas yra planuoti. Kadangi aš esu pirmininkė – mano pareiga paviešinti Architektų sąjungos suformuotą nuomonę, kuri sako, kad parengtas teritorijos detalusis planas neatitinka įstatymų. Dėl to prokuratūra kreipėsi į teismą. Kas teisus – pasakys teismas“, – „15min“ sakė R.Staševičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius