-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 01

Architektas Audrys Karalius traukiasi iš „Romuvos“ valdybos pirmininko pareigų

Taikiomis protesto akcijomis legendinį Kauno centre esantį kino teatrą bandęs gaivinti architektas ir visuomenės veikėjas Audrys Karalius traukiasi. Praėjusį ketvirtadienį didžiąją dalį„Romuvos“ akcijų turinčios Kauno savivaldybės administracijos direktoriui kaunietis įteikė atsistatydinimo pareiškimą.
Karalius vyliasi, jog iš kino teatrą uzurpavusių verslininkų ištrūkusi „Romuva“ ilgainiui taps visuotiniu traukos centru.
Karalius vylėsi, jog iš kino teatrą uzurpavusių verslininkų ištrūkusi „Romuva“ ilgainiui taps visuotiniu traukos centru. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Audrys Karalius

Kino teatro „Romuva“ valdybos pirmininko pareigas A.Karalius turėtų eiti iki liepos 18 dienos. Praėjusių metų pabaigoje iš kino teatro pasitraukė ir direktorės pareigas ėjusi Ilona Jurkonytė.

Prieš beveik dvejus metus pradėjus rengti taikias akcijas „Su kava – už Romuvą!“, ilgainiui nuo jokios veiklos nevykdžiusio kino teatro valdymo buvo nušalintas nė 20 proc. akcijų nevaldęs Ramūnas Šalūga. Skelbusi, jog kino teatras bus grąžintas kauniečiams, Kauno miesto valdžia ketino „Romuvoje“ įsteigti nekomercinio kino ir kultūros centrą.

„Kadangi Kauno savivaldybės administracija be jokių konkrečių ir man žinomų motyvų liovėsi remti strateginį sumanymą įkurti „Romuvoje“ nekomercinio kino ir kultūros centrą ir, kadangi šio projekto įgyvendinimą Kauno savivaldybės administracija, kaip didysis akcininkas, yra iš esmės sustabdžiusi, bet nepaaiškinusi man, to projekto vystytojui, jokių projekto stabdymo motyvų ir nepareiškusi jokios konstruktyvios kritikos valdybos strateginio projekto atžvilgiu, aš nebematau racionalios ir logiškos prasmės toliau eiti UAB kino teatro „Romuva“ valdybos pirmininko pareigų, todėl atsistatydinu ir iš valdybos pirmininko, ir iš valdybos nario pareigų“, – atsistatydinimo pareiškime šio sprendimo motyvus aiškino A.Karalius.

Kauno miesto savivaldybė oficialios pozicijos šiuo klausimu dar nepareiškė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius