-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 25

„Aro“ pareigūnai plataus masto ATLAS pratybose Estijoje mokėsi medžioti teroristus

Organizuota teroristinė grupė atvyksta į Taliną, kad įvykdytų plataus masto teroristinį aktą. Teroristai pasklinda po miestą, žinomos tik jų apytikslės buvimo vietos. Gavusi tokią informaciją, estų policija į pagalbą pasitelkia kitų šalių pareigūnus. Į Taliną nedelsiant vyksta „Aro“kovotojai, kurie padeda kolegoms surasti ir neutralizuoti įtariamuosius. Galite lengviau atsikvėpti – tai tik išgalvota legenda iš praėjusią savaitę Estijoje vykusių plataus masto ATLAS pratybų.
Plataus masto „Atlas“ pratybos Estijoje
Plataus masto „Atlas“ pratybos Estijoje / Lietuvos policijos nuotr.

Rugpjūčio 14-19 dienomis Taline (Estija) vyko plataus masto Europos Sąjungos antiteroristinių padalinių organizacijos ATLAS pratybos ATHOS 2016. Pagal pratybų legendą Islamo valstybės organizuota teroristinė grupė atvyko į Taliną, kad įvykdytų plataus masto teroristinį aktą. Teroristai pasklido po miestą ir buvo žinomos tik jų apytikslės buvimo vietos.

Šių teroristų sulaikymui Estijos antiteroristinės pajėgos pasitelkė į pagalbą Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinę „Aras“ bei kitus organizacijos ATLAS kolegas. Teroristų paieška ir sulaikymai vyko didelėse miesto ir užmiesčio teritorijose. Šioje operacijoje dalyvavo ATLAS padaliniai iš Estijos, Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Suomijos, Austrijos, Vokietijos, Belgijos, Vengrijos ir JAV Federalinio tyrimų biuro įkaitų išlaisvinimo komanda, pasakojama ketvirtadienį Policijos departamento paviešintame pranešime.

Šiomis pratybomis buvo siekiama patikrinti standartines organizacijos ATLAS padalinių sąveikos procedūras ir taktiką vykdant antiteroristines operacijas didelėse miesto teritorijose bei atvirose vietovėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius