-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 19

Artūras Zuokas demonstruoja ryžtą derėtis su Baltarusija dėl atominės elektrinės statybų Visagine

Vilniaus merui Artūrui Zuokui teks dar kartą atidėti savo kelionę į Baltarusiją, kur ketina apžiūrėti būsimosios atominės elektrinės statybų vietą. Nors ten žadėjo važiuoti vos tapęs meru, planavo keliauti ir šią savaitę, A.Zuokas vėl yra priverstas keisti planus – baltarusiai jį kviečia atvykti tik liepos pabaigoje, kai Baltarusijoje planuojama tarptautinė konferencija atominės energetikos tema.
Artūras Zuokas
Artūrui Zuokui vis nepavyksta nuvykti į Baltarusiją apžiūrėti būsimosios atominės elektrinės statybų vietos. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

A.Zuokas, tapęs sostinės vadovu, jaučiasi lygus šalies vadovams ir itin domisi atominės elektrinės statybų reikalais Baltarusijoje. Jis įsitikinęs, kad su baltarusiais įmanoma susitarti, jog elektrinė būtų statoma Visagine.

Susitikęs su Baltarusijos ambasadoriumi Lietuvoje Vladimiru Dražinu meras teiravosi apie parengiamųjų atominės elektrinės statybos darbų Astravo rajone eigą ir pabrėžė Lietuvos sostinės poziciją elektrinės klausimu.

„Turime daryti viską, kad Lietuvos Vyriausybė pradėtų derybas su Baltarusija ir elektrinė būtų statoma Visagine drauge su Baltarusija, Latvija ir Estija. Būtent Visagine jau yra visa atominei elektrinei reikiama infrastruktūra ir tinklai su Baltarusija, kas žymiai sumažintų projekto kainą“, – sakė A.Zuokas.

Kaip praneša savivaldybės Viešųjų ryšių tarnyba, meras taip pat domėjosi, ar jau baigta poveikio aplinkai vertinimo procedūra. Ambasadoriaus V.Dražino teigimu, ji dar nėra baigta, ir šiuo metu nėra žinoma, kada tai įvyks. Tačiau, anot ambasadoriaus, kaip ir reikalaujama projekte, poveikio aplinkai vertinimo ataskaita, be abejonės, bus svarstoma su kaimyninėmis valstybėmis.

Be to, Baltarusijos ambasadorius patvirtino, kad šiuo metu dar nėra pasirašyta trečioji – galutinė – sutartis su Rusija dėl atominės elektrinės statybos darbų ir kalbėti apie derybų su Rusija pabaigą dar anksti. Todėl, Vilniaus mero A.Zuoko vertinimu, Lietuva vis dar turi realią galimybę pradėti derybas su Baltarusija dėl bendros elektrinės statybų Visagine.

„Privalome pasinaudoti šia galimybe ir pradėti derybas su Baltarusija. Antraip, mūsų Vyriausybė turės prisiimti atsakomybę dėl savo neveiklumo“, – pabrėžė A.Zuokas.

Šiuo metu Rusija ir Baltarusija yra pasirašiusios dvi sutartis: šalių susitarimą dėl bendradarbiavimo atominės energetikos srityje ir susitarimą dėl galimybių suteikti paskolą statyboms.

Susitikimą su sostinės meru A.Zuoku inicijavo Baltarusijos ambasadorius V.Dražinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius