-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 08

Artūras Zuokas: Vilnius pasinaudotų galimybe įvesti pagalvės mokestį

Vilniaus meras Artūras Zuokas sako, kad jo vadovaujama savivaldybė pasinaudotų galimybe įvesti vadinamąjį pagalvės mokestį, bet pažymi, kad tai būtų daroma pasitarus su suinteresuotais verslininkais.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jeigu įstatymas tokią galimybę suteiks, aišku mes ja pasinaudosime. Bet pirmiausia po diskusijos su tų įmonių, kurios veikia šiame segmente, patarimais ir pritarimu. Nes turistų mums tikrai tikrai trūksta, mums tikrai reikia jų daugiau“, – penktadienį žurnalistams sakė A.Zuokas.

Jis priminė, kad svarstymų apie pagalvės mokesčio įvedimą būta 2003-2004 metais.

„Mes norėjome susitarti su viešbučiais Vilniaus mieste būtent rinkti tokį mokestį, bet susitarus savanoriškai ir geranoriškai. Susitarimas buvo toks: tiek, kiek surenkama tokio pagalvės mokesčio, atitinkamai tokią pačią sumą Vilniaus miesto savivaldybė pridėtų iš savo biudžeto ir tas lėšas skirstytų bendrai sudaryta taryba, įkurią įeitų viešbučių ir restoranų asociacijos atstovai, Vilniaus miesto savivaldybės turizmo atstovai ir tokiu būdu mes skirtume lėšas marketingui, reklamai, kad kuo daugiau pritraukti turistų į Vilniaus miestą. Manau, kad toks modelis tikrai galėtų veikti sėkmingai“, – teigė Vilniaus meras.

Pasak jo, investicijos į viešbučių verslą yra „labai didelės“.

„Kartais nors daug kas sprendžia, kad gražus fasadas viešbučio arba gerai sutvarkytas viešbutis, bet jeigu pažiūri į jų balansus ir pelningumo ataskaitas, matai, kad dažnai tas verslas vos suduria galą su galu“, – kalbėjo A.Zuokas.

Lietuvos savivaldybių asociacija neseniai kreipėsi į Seimą siūlydama pakeisti Rinkliavų įstatymą, kad vadinamąjį „pagalvės“ mokestį rinkti galėtų ne tik kurortinės vietovės.

Vadinamasis pagalvės mokestis iš visų nakvojančių poilsiautojų yra renkamas Druskininkuose, Palangoje ir Birštone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius