-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 19

Arūnas Valinskas. Ministrė J.Šiugždinienė nekalta, nes vogė taip, kaip ir visi!

Lietuvoje baigiantis kiekvieniems metams, renkamas „Metų žmogus“. Jei kas savaitę būtų renkamas šalies „Savaitės žmogus“, juo kelis kartus iš eilės tikrai būtų tapęs Andrius Tapinas. Jo pradėta akcija „Skaidrinam“ kelias savaites iš eilės nedingsta iš pirmųjų naujienų portalų puslapių ir aktualiausių kiekvienos dienos žinių. Net neabejoju, kad ir tai dar ne pabaiga, nes prasidėjęs procesas sėja paniką tarp visų buvusių savivaldybių narių – „kada iki mūsų prisikas?“.
Arūras Valinskas ir Jurgita Šiugždinienė
Arūras Valinskas ir Jurgita Šiugždinienė / Irmano Gelūno ir Pauliaus Peleckio nuotr.

„Jis vogė, ir jam buvo gėda.“ (I.Ilfas, J.Petrovas „Dvylika kėdžių“)

„Ministrė vogė, bet mums ne gėda.“ (TS-LKD)

„Prie manęs tokių situacijų nebūtų buvę.“ (D.Grybauskaitė)

Šią akciją būtų galima pavadinti net A.Tapino karu „prieš visus“, nes skaidrinami visi be išimties, nežiūrint partinės priklausomybės: liberalai, darbiečiai, tvarkiečiai, socdemai, laisviečiai, patys išsikėlę, valstiečiai, konservatoriai... Yra toks garsus posakis, kad „žmonės gimsta skirtingi, bet pulkininkas Koltas juos sulygino“. Kiek pakeitę, galėtume pasakyti, kad „politikai Lietuvoje buvo skirtingi, bet A.Tapinas juos suvienodino“.

Savotišku šios, „visas lėšas įsisavinančios“, valdininkų armijos simboliu tapo konservatorių deleguota švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, kuri prieš tapdama ministre dirbo Kauno miesto savivaldybės taryboje.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jurgita Šiugždinienė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jurgita Šiugždinienė

Įdomiausia, kad anksčiau A.Tapiną konservatorių sarginiu šunimi vadinę visokie orlauskai, janutienės ir kiti panašaus plauko maršajobai dabar sėdi ir tyli užpakalius suraukę. O ir tos pačios J.Šiugždinienės nuodėmes nelabai linkę plačiau komentuoti, nes tas nuodėmes iškapstė ne kas kitas, o jų pačių taip „labai mylimas“ A.Tapinas su konservatorių „išlaikoma“, jo įkurta Laisvės TV. Kaip čia dabar naudosiesi priešo darbo vaisiais?

I.Šimonytės ryžtas išgaravo

Premjerė Ingrida Šimonytė, anksčiau deklaravusi Vyriausybės narių aukščiausius skaidrumo standartus, iš pradžių pareiškė, kad jei kuris nors ministras bus įsivėlęs į šį „lėšų įsisavinimo“ skandalą, turės nedelsiant atsistatydinti.

Visgi, kai paaiškėjo, kad tai – partietė J.Šiugždinienė, atstatydinimo ryžtas kažkaip išgaravo, pasakius, kad reikia sulaukti tų ataskaitų. Sulaukus tų ataskaitų, ne vienam akys ant kaktos iššoko, bet tik ne I.Šimonytei – Premjerei ten viskas buvo „zakonno“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius