-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 02

Atnaujintame Kauno senamiesčio pastate įsikūrė Kolpingo kolegija

Balandžio 1 dieną oficialiai atidarytas naujasis Kolpingo kolegijos namas Kauno senamiestyje, A.Jakšto gatvėje. Sparčiai besiplečianti Kolpingo kolegija savo studentus pakvies studijuoti naujame, šiuolaikiškai įrengtame pastate.
Naujas Kolpingo kolegijos pastatas
Rekonstruojant Kolpingo kolegijos pastatą išsaugoti atkasti istoriniai rūsių fragmentai. / Juozo Stočkaus nuotr.

Jame taip pat vyks formalaus ir neformalaus švietimo įvairaus amžiaus grupėms projektai, kuriuos įgyvendins ne tik Kolpingo kolegija, bet ir 150 metų pasaulyje veikiančios Tarptautinės Kolpingo draugijos dalis Lietuvoje – Lietuvos Kolpingo draugija. Patalpos pritaikytos neįgaliųjų reikmėms, todėl tikimasi, jog studijas aukštojoje mokykloje galės pasirinkti daugiau neįgaliųjų.

Naujajame name sukurtos erdvios auditorijos, kompiuterinės klasės, įrengta 120 vietų konferencijų salė su sinchronine vertimo aparatūra, erdvi biblioteka, kavinė.

Renovuojant pastatą jame išsaugoti atkasti Kauno senamiesčio XVI a. rūsių fragmentai. Naujojo Kolpingo kolegijos namo statybas finansavo užsienio rėmėjai. Į iškilmingą namo atidarymo ceremoniją atvyko jų atstovai iš Vokietijos, Šveicarijos, Liuksemburgo ir Italijos.

Senamiestyje įsikūrusi aukštoji mokykla VšĮ Kolpingo kolegija teikia aukštąjį išsilavinimą liudijantį profesinio bakalauro diplomą. Kolpingo kolegijoje realizuojamos 5 studijų programos: teisė, verslo vadyba, finansai, verslo anglų kalba ir socialinis darbas. VšĮ Kolpingo kolegija, kaip institucija, sėkmingai Lietuvoje veikia jau 15 metų.

Naujojo namo atidarymo proga į Lietuvą su koncertais atvyksta garsus bei pasaulyje žinomas Augsburgo katedros berniukų choras „Augsburger Domsingknaben“ iš Vokietijos. Choras surengs kelis nemokamus koncertus ne tik Kaune, bet ir Vilniuje. Koncertai jau vyko Kaune, o balandžio 2 dieną, 19 val., – Bernardinų bažnyčioje Vilniuje (Maironio g. 10).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius