-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 20

Atostogos Egipte baigėsi ryklio užpuolimu ir ilgomis kančiomis

Prieš pusantro mėnesio išvykusi į Egipto Šarm el Šeicho kurortą visaginietė Jelena Rubanovič tik šią savaitę grįžo į namus. Didžiąją šio laiko dalį ji praleido ne po karšta saule, o ligoninėse, kur gydėsi ryklio nasrų paliktas žaizdas, rašoma dienraštyje „Lietuvos rytas.”
Ryklys
Ryklys / Photos.com

Net praėjus mėnesiui po skaudžios nelaimės, įvykusios Šarm el Šeicho kurorte Egipte, 54 metų moteris sunkiai vaikšto be ramento, geria vaistus nuo skausmo. Ryklio sužalota koja vis dar yra nejautri, rašoma dienraštyje „Lietuvos rytas.”

Spalio 20-ąją apie pusę devintos ryto išėjusi iš viešbučio „Club Reef” moteris žavėjosi ramia jūra. Patraukusi į viešbučio paplūdimį moteris drąsiai šoko nuo prieplaukos į vandenį.

Nebuvo jokio įspėjimo apie vandenyje tykančius pavojus. Nuplaukusi vos 15 metrų nuo kranto ji nėrė į bangas, kelis kartus gurkštelėjo sūraus vandens, o kai iškėlusi galvą atsimerkė, ją pervėrė bloga nuojauta.

Maždaug metro gylyje visaginietė išvydo žmogaus ūgio ryklį.Iš pradžių moteris nutarė nekelti panikos, kelias akimirkas plūduriavo, bijodama išgąsdinti ryklį.

Netrukus ryklys nuplaukė, tačiau vėliau apsisuko ir priartėjęs moteriai iš nugaros griebė už kojos. Skausmo J.Rubanovič nejuto, tik pastebėjo šalia savęs besiplečiantį kraujo ratą. Sukaupusi visas jėgas J.Rubanovič pradėjo plaukti kranto link. Tuo tarpu antrą kartą apsukęs ratą ryklys vėl griebė už blauzdos.

Moteris puolė šauktis pagalbos, tačiau niekas neskubėjo jai padėti.

Trečią kartą priartėjęs ryklys vėl puolė moterį, suvarė jai dantis į ranką.

Grumtynės su rykliu moteriai truko penkias minutes, kol J.Rubanovič įsitvėrė turėklų ir užlipo ant prieplaukos. Gelbėtoju dirbantis egiptietis jos jau laukė su neštuvais.

Iš pradžių moteris  buvo sutvarstyta paplūdimio bare. Sukandžiotoje pėdoje bolavo kaulai, buvo pažeistos sausgyslės, nervai. Ryklio dantys paliko žymių ir ant moters šlaunies.

Vėliau moteris buvo nuvežta į ligoninę, kur ji buvo skubiai operuota. Chirurgas lietuvę ramino, kad labai pasisekė, nes tai buvo ryklio jauniklis. Moteris mano, kad ryklį į paplūdimį galėjo privilioti kvapai.

Plaukdami kateriu netoli tos vietos, kur visaginietė maudėsi, turistai galėjo išmesti į jūrą kokių nors maisto likučių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius