-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 25

Atrakcija kauniečiams – ekskursija po statomą Kauno areną

Kauno miesto savivaldybė kviečia kauniečius į neįprastą ekskursiją, kurios metu bus galima pasidairyti, kaip statoma Kauno sporto ir pramogų arena.
Pasižvalgyti po statomą Kauno areną galės visi, spėję užsiregistruoti
Pasižvalgyti po statomą Kauno areną galės visi, spėję užsiregistruoti. / Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Temos: 1 Ekskursija

Miesto valdžios teigimu, sparčiai statant kompleksą sulaukiama daug visuomenės dėmesio. Todėl ir nuspręsta pakviesti miestiečius savo akimis pamatyti, kas jau padaryta, sužinoti, kokie artimiausi darbai.

„Sulaukėme ne vieno prašymo iš gyventojų pažvelgti į pramogų ir sporto komplekso statybvietę iš arčiau. Tad nusprendėme miestiečiams pasiūlyti kelias ekskursijas į Kauno areną. Jei būtų mūsų valia, tokių ekskursijų būtų daugiau. Tačiau turime paisyti arenos statybos grafikų“, – kalbėjo Kauno arenos statybos rėmimo fondo vadovė Gintarė Skaistė.

Į nemokamas ekskursijas kauniečiai prašomi registruotis iš anksto el.paštu arena@kaunas.lt arba telefonu 42 40 94. Ekskursijos vyks gruodžio 7, 9 ir 11 dienomis 14 val. Ekskursijos trukmė – 1 val.

Norėdama atsidėkoti arenos rėmėjams, savivaldybė į pirmąją ekskursiją kviečia Kauno arenos statybas finansiškai parėmusius asmenis. Kitose ekskursijose galės dalyvauti iš anksto užsiregistravę kauniečiai.

Kauno arenos svečiai bus supažindinami su komplekso projektu, statybų aikštele, jiems bus parodoma arenos aplinka, įrengta Nemuno riedulių krantinė, taip pat bus galima įeiti į apšilimo salę, lankytis būsimame amfiteatre, parodų salėje, pasėdėti pirmosiose kėdėse arenoje, pažvelgti į miestą nuo arenos stogo. Planuojama, kad Kauno pramogų ir sporto rūmai bus vieni iš didžiausių ir daugiausia lankytojų galinčių priimti pramogų ir sporto rūmų Lietuvoje. Šiuo metu jau pastatyti penki arenos aukštai, po mėnesio bus pradėtas montuoti stogas.

Stogo konstrukcijos montuojamos visą parą

Nemuno saloje kylančioje Kauno sporto arenoje nuo savaitės pradžios montuojamos įspūdingos stogo konstrukcijos, dirbant pasitelkiama galinga technika. „Pirmadienį buvo montuojama 81 metro ilgio santvara, sverianti apie 75 tonas. Iš viso stogui bus naudojama 10 santvarų, didžiausia jų – 91 metro ilgio ir 86 tonų svorio“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Statybų skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

Šiems darbams pasitelkta suomių firmos „Pekkaniska“ technika – 400 ir 200 tonų keliamosios galios technika. V.Abramavičius teigė, kad dalis montavimo darbų atliekami ne tik dieną, bet ir naktį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius