Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 17

Aušra Maldeikienė: šita valstybė paprasčiausiai užsidarys

Ekonomistė Aušra Maldeikienė „Žinių radijui“ nurodė, kad Lietuvos valstybės nelaukia šviesi ateitis – emigracija didėja, jaunimo mažėja, darbuotojams esą mokami grašiai, o bedarbiai išvis, anot jos, yra stigmatizuojami.
Aušra Maldeikienė
Aušra Maldeikienė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Nedarbo draudimo fondas, įsteigtas 2002 metais, teikia pagalbą žmonėms, kurie neteko darbo. Lietuvoje šitie žmonės yra stigmatizuojami, jie beveik apšaukti tinginiais, psichiniais ligoniais ir t.t. Juk mes visi žinome, kad kuo daugiau dirbsi, tuo daugiau uždirbsi, kuo geriau dirbsi, tuo daugiau uždirbsi, darbo netenka tik tinginiai, ir visokius kitokius kliedesius“, – laidoje „Žvilgsnis“ ironizavo A. Maldeikienė.

Ji pateikė mokytojo profesijos pavyzdį, kur, anot ekonomistės, nepriklausomai, ar tu dirbsi tobulai, ar visiškai prastai, vis tiek uždirbsi pagal nustatytą tarifą.

Lietuviams gal nepatiks, bet lietuviai iš Europos Sąjungos paramos krizės metu gavo penkis kartus daugiau paramos vienam gyventojui nei graikai.

A. Maldeikienės teigimu, Lietuvos valstybei gyvuoti liko nedaug laiko, o ir taip esą lietuviai jau yra išlaikytiniai.

„Šita valstybė paprasčiausiai užsidarys kaip valstybė. Mes ir dabar esame išlaikytiniai. Lietuviams gal nepatiks, bet lietuviai iš Europos Sąjungos paramos krizės metu gavo penkis kartus daugiau paramos vienam gyventojui nei graikai“, – kalbėjo ekonomistė.

„Mes tuos pinigus atiduodame tam, kad turtingi žmonės galėtų pigiai nusipirkti įrangos, kurią jie nusiperka už trečdalį ar pusę kainos, kitą dalį jiems finansuoja Europos Sąjunga, o savo darbuotojams moka grašius, o paskui išverčia puskvailių darbuotojų akutes ir sako: visiškai nebeliko gerų darbuotojų, nes visi geri darbuotojai emigravo“, – piktinosi A. Maldeikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius