-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 09

Auštrevičius siūlo aiškiai reglamentuoti skolų išieškojimo veiklą

Seimo narys Petras Auštrevičius penktadienį raštu kreipėsi į Finansų ministrą, siūlydamas parengti įstatymą, reglamentuojantį skolų išieškojimą, aiškiai apibrėžiantį įmonių, užsiimančių šia veikla, licencijavimo tvarką, bei aptariantį kitus, su šiuo klausimu susijusius aspektus.
Petras Auštrevičius
Petras Auštrevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Lietuvos Respublikoje skolų išieškojimo verslas kaip atskira veikla vykdomas jau daugiau nei 10 metų, tačiau iki šiol jis nėra reglamentuotas jokiais įstatymais. Šiuo verslu, iš esmės, gali užsiimti bet kas, o išieškant skolas naudoti bet kokias įstatymų nedraudžiamas priemones. Apie įsivyravusią saviveiklą šioje srityje aiškiai liudija žiniasklaidos išplatintas pranešimas, kuriuo informuojama apie Lietuvos ragana tituluojamos Vilijos Lobačiuvienės pradedamas teikti piktybiškų skolininkų problemų sprendimo paslaugas.

„Europos valstybėse skatinama skolų išieškojimo „geroji praktika“, todėl teisinis reglamentavimas yra būtinas, kad šioje srityje išvengtume „raganavimo“ seansų. Teisinėje valstybėje skolų išieškojimas turi būti aiškiai apibrėžtas norminiais aktais, kad nereikėtų prašyti burtininkų pagalbos“, – sako P. Auštrevičius.

Parlamentaro nuomone, skolų išieškojimas – subtili veikla, apimanti su fiziniais ar juridiniais asmenimis susijusių konfidencialių duomenų panaudojimą, turinti įtakos įmonių veiklai ir žmonių gyvenimui. Tai ir daug emocijų keliantis procesas, kuris ypač aktualus tampa ekonominio sunkmečio laikotarpiu, teigiama Seimo pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius