Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 16

Austrija teigia gavusi neaiškų Europos arešto orderį dėl Michailo Golovatovo

Austrija teigia gavusi neaiškų Europos arešto orderį ir todėl nusprendusi paleisti Sausio 13-osios byloje įtariamą buvusį KGB pareigūną Michailą Golovatovą.
Austrijos teisingumo ministerija
Austrijos teisingumo ministerija. / Gryffindor/wikimedia.org nuotr.

„Teiginiai orderyje nėra pakankami sprendimui dėl suėmimo“, – naujienų agentūra AFP cituoja Teisingumo ministerijos atstovą Peterį Pullerį.

Pasak jo, Austrijos prokurorai paprašė papildomos informacijos iš Vilniaus, „bet nieko konkretaus negauta“. Diplomatinis šaltinis AFP sakė, kad M.Golovatovo buvo paprašyta palikti šalį.

Tuo metu Lietuvos generalinė prokuratūra austrų sprendimą pavadino šiurkščiu Europos Sąjungos (ES) teisės pažeidimu.

Pasak prokuratūros, įtariamasis buvo sulaikytas mažiau negu parą, nors pagal Austrijos įstatymus laikino sulaikymo terminas yra 48 valandos, o asmeniui išduotas Europos arešto orderis yra pagrindas spręsti klausimą dėl suėmimo atitinkamam asmeniui taikymo.

Generalinė prokuratūra teigia per įmanomai trumpiausią laiką, penktadienį Austrijos institucijai perdavusi prašomą ir papildomą informaciją – Europos arešto orderio vertimą į vokiečių kalbą, informaciją anglų kalba apie M.Golovatovui inkriminuojamas nusikalstamas veikas ir patvirtinimą, kad pateiks visą reikiamą informaciją, kuri būtina sprendžiant M.Golovatovo perdavimo klausimą Lietuvai.

Kai kurie Lietuvos pareigūnai pareiškė manantys, kad austrai M.Golovatovą galėjo paleisti dėl Rusijos spaudimo.

M.Golovatovas vadovavo televizijos bokštą 1991 metais šturmavusiam „Alfa“ būriui. 1991 m. sausio 13 d. naktį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių, daugiau kaip tūkstantis buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius