Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 02 08

Automobilių nuoma piktnaudžiavo dar bent 12 Seimo narių

Prokurorai aptiko, kad dar 12 Seimo narių turėjo analogiškas automobilio nuomos sutartis, kaip parlamentarė Asta Baukutė, leidžiančias automobilius po kadencijos išpirkti už likutinę vertę.
Asta Baukutė
Asta Baukutė / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Nustatyta, kad 12 Seimo narių automobilio nuomos sutartyse su „SEB lizingu“ buvo punktas, leidžiantis automobilius po kadencijos išsipirkti už likutinę vertę. O 10 iš jų jau buvo sudarę ir išperkamosios nuomos sutartis, kuriose numatoma, kad automobilius nupirks jie arba jų nurodyti asmenys.

Vilniaus apygardos prokuratūros atstovas Gintautas Stalnionis LNK Žinioms patvirtino, kad kilus skandalui dėl automobilių nuomos visi išperkamosios nuomos sutartis sudarę parlamentarai jas nutraukė.

Dėl A.Baukutės sudarytų nuomos ir išperkamosios nuomos sutarčių prokurorai kreipėsi į teismą, tačiau dėl parlamentarų, suskubusių sutartis nutraukti, nesikreips, nes esą neliko priežasties. Apie sutartis bus informuota Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

Prokurorai neviešina parlamentarų pavardžių, kurie sudarė sutartis, leidžiančias įsigyti už mokesčių mokėtojų pinigus nuomojamus automobilius. Prokurorai toliau aiškinasi dėl parlamentarų sutarčių su kitomis lizingo bendrovėmis.

Iš viso automobilius nuomojasi apie 90 Seimo narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius