Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 06 01

A.Valinskas teigia radęs kandidatą į kultūros ministrus

Valdančiai koalicijai priklausančios Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderis Arūnas Valinskas teigia radęs kandidatą į kultūros ministrus, tačiau jo pavardės nesako, rašo „Kauno diena“.
Remigijus Vilkaitis ir Arūnas Valinskas
Remigijus Vilkaitis ir Arūnas Valinskas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Žinios labai geros. Kandidato neįvardysiu. Jums – tikrai ne. Galiu pasakyti, kad tai pats gabiausias žmogus Lietuvoje, galintis užimti šį postą. Ieškojome ir Latvijoje“, – kalbėjo A.Valinskas.

Anot jo, kandidatą į R.Vilkaičio vietą atskleisti dar anksti. A.Valinsko teigimu, kandidatūra dar nėra iki galo suderinta pačioje TPP frakcijoje, tačiau netrukus į ministro kėdę esą turėtų būti teikiamas koalicijos partneriams.

Paklaustas, ar Remigijaus Vilkaičio vis dar užimama kėdė pažadėta Krikščionių partijai mainais į paramą valdantiesiems ir TPP gali jos netekti, A.Valinskas tai neigė ir tikino, kad TPP ministro portfelio jokiais būdais neišsižadės: „Tai netikri gandai. Jei kas ir turi atiduoti postą (Krikščionių partijai – red. past.), tai konservatoriai. Jie pagal kvotas ir taip pasiėmę per daug.“

TPP atstovaujantis parlamentaras Vincas Babilius sako, kad kandidatas yra partijos narys, tačiau ne parlamentaras. Jis taip pat užsiminė, kad galimas R.Vilkaičio įpėdinis susijęs su menu.

Tai bus trečias TPP kandidatas į kultūros ministro postą.

Balandžio pabaigoje TPP pareiškė nepasitikinti savo deleguotu kultūros ministru Remigijumi Vilkaičiu. Iš pradžių į šį postą pasiūlytas partijos vadovas A.Valinskas, bet prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė nepritarsianti jo kandidatūrai. A.Valinskui vėliau atsikirtus įžeidžiamais epitetais, premjeras A.Kubilius paskelbė neketinantis teikti jo kandidatūros.

Antrasis TPP kandidatas operos solistas Deividas Staponkus taip pat nesulaukė politinio palaikymo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius