-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 27

Baiminamasi dėl keltų bendrovės privatizavimo

Vyriausybei įtraukus į privatizuojamų įmonių sąrašą bendrovę Smiltynės perkėlą, sunerimo Neringos bendruomenė. Bendrovės privatizacijai nepritarianti Neringos savivaldybė ketina kreiptis į Vyriausybę.
Penktadienį pristatytas naujasis keltas.
Keltai neringiškiams – pagrindinė susiekimo priemonė su Klaipėda. / G.Kubiliūtės nuotr.

Bus varžoma teisė judėti

Kaip preneša Neringos savivaldybė, Smiltynės perkėlos veikla gyvybiškai svarbi vietos bendruomenei.

Baiminamasi, kad privatizavus bendrovę nukentės visuomenės interesai, bus panaikinta galimybė neatlygintinai keltis keltu gyvenamąją vietą Kuršių nerijoje deklaravusiems asmenims bei vietos įmonėms ir įstaigoms. Privatizavus bendrovę gali būti varžoma neringiečių, Smiltynės gyventojų ir jų šeimos narių teisė laisvai judėti.

„Ketinimai privatizuoti Smiltynės perkėlą kelia nerimą. Šiuo metu Vyriausybė skiria lėšų neatlygintinai keltis keltu, suteikdama kiekvienam neringiškiui galimybę laisvai judėti. Kyla įtarimų, kad privatizavus bendrovę lengvata būtų panaikinta“, – nuogąstavo Neringos savivaldybės meras Vigantas Giedraitis. 

Keltas – neišvengiamas

Kuršių nerijoje nėra sukurtos tokio lygio paslaugos ir infrastruktūra, kad asmenys nevykdami į žemyną galėtų patenkinti būtiniausius poreikius, susijusius su veikla, darbu, mokslu, sveikata ir kt. Juridiniai asmenys priversti nuolat vykti į Klaipėdą, nes Neringoje neteikiamos valstybės institucijų ir įmonių paslaugos, neatliekami technikos remonto ir priežiūros darbai.

Dėl šių priežasčių tiek gyventojai, tiek juridiniai asmenys šios bendrovės paslaugomis priversti naudotis kiekvieną dieną.

Be to, Smiltynės perkėla yra vienintelė bendrovė, teikianti keleivių ir transporto priemonių perkėlimo paslaugas. Kito būdo ar kelio patekti iš Kuršių nerijos į kitus Lietuvos regionus nėra.  

Valstybinės reikšmės objektas

Savivaldybės atstovų teigimu, Smiltynės perkėla yra valstybinės reikšmės objektas, užtikrinantis svarbiausių žmonių poreikių įgyvendinimą, tad šios bendrovės veiklai turi būti skirtas išskirtinis Vyriausybės dėmesys.

Privatizavus bendrovę, svarbiausi būtų ne visuomenės, o privatūs interesai. Dažniausiai tai, kas naudinga verslininkams, ne visada yra naudinga visuomenei.

„Mes džiaugiamės atnaujinta bendrovės infrastruktūra. Mūsų žiniomis, ji dirba pelningai. Privatizavus bendrovę pinigų atėjimas į biudžetą taptų vienkartinis. Tad prieš priimdama sprendimą Vyriausybė turėtų gerai pagalvoti, ar verta bendrovę privatizuoti. Visus savo pastebėjimus artimiausiu metu Vyriausybei būtinai išsakysime“, – teigė V.Giedraitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius