-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 01

Balandžio 1-osios pokštai: įvertinkite politikų humoro jausmą

Balandžio 1-oji – puiki proga politikams pademonstruoti savo humoro jausmą. Vieni bando dėmesį į save atkreipti priversdami aikčioti dėl naujienos panašumo į tiesą, kiti stengiasi bent jau sužavėti idėjos netikėtumu. Tuo tarpu treti lyg iš reikalo skaldo nuobodžius ir tik su mokykliniais atsirišusio bato pokštais palyginamus melus.
Algirdas Butkevičius ir Algirdas Sysas
Algirdas Butkevičius ir Algirdas Sysas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Humoristas Haroldas Mackevičius tikina, kad politikams balandžio 1-ąją siūlytų arba juokauti labai subtiliai, arba verčiau to visai nedaryti, nes gali pasirodyti ne sąmojingi, o tik sukelti gailestį. Be to, jis pastebi, kad dar prieš penkerius metus ar dešimtmetį pokštai būdavo kur kas juokingesni ir juos laidydavo dažniau žiniasklaida nei patys politikai.

Tuo tarpu dabar, anot H.Mackevičiaus, apgaudinėti per Melagių dieną tapo taip įprasta, kad tai jau net nebejuokinga.
 
Kuris Lietuvos politikas dar sugeba nustebinti ir prajuokinti, padedant H.Mackevičiui, apklausoje siūlome nuspręsti jums.

Prezidentė pirko pelikanų

Prezidentūra trečiadienį ryte pajuokavo išplatindama vaizdo įrašą, kuriame neva atskleidžiama tikroji prezidentės Dalios Grybauskaitės vizito Čilėje priežastis – ginkluotės „Pelikanas 2” pirkimas.

Vaizdo siužete karo laivų vaizdai meniškai kaitaliojasi su pelikanų ir vis šmėkščioja tikros prezidentės vizito Čilėje akimirkos.

H.Mackevičius tikina, kad šiemet prezidentūros pokštas be jokių abejonių linksmiausias ir originaliausias. Humoristo teigimu, matyti, kad prie jo gerokai padirbėta, nes susuktas vaizdo siužetas ir pasirinkta nenusibodusi idėja.

„Filmukas fainas, nestandartinis ir originalus“, – apibūdino jis.

VIDEO: D. Grybauskaitė Čilėje susitarė dėl naujos priešraketinės gynybos sistemos „Pelikanas 2“ įsigyjimo

Viktoras Uspaskichas įsidarbino psichologu

Darbo partija šių metų Melagių dieną nutarė pranešti, kad teisinės neliečiamybės netekęs europarlamentaras, laikinasis partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas nutarė nebegrįžti į Lietuvą ir nusprendė Briuselyje atidaryti psichologo kabinetą.

Visas pranešimas skambėjo taip:

„Po to, kai Europos Parlamentas panaikino Darbo partijos Garbės pirmininko Viktoro Uspaskicho teisinę neliečiamybę, politikas nusprendė nebegrįžti į Lietuvą ir planuoja pradėti privačią psichologo karjerą Belgijoje. Briuselyje V.Uspaskichas atidarys savo kabinetą.

„Netrukus baigsiu psichologo studijas, gausiu diplomą ir planuoju pritaikyti gautas žinias praktikoje. Ketinu konsultuoti tiek Lietuvos, tiek visos Europos politikus — kaip tapti lyderiu, kaip bendrauti su rinkėjais, kaip sugebėti suprasti žmonių poreikius, numalšinti jų baimes ir pateisinti viltis“, — sakė V.Uspaskichas.

V.Uspaskichas teigia, kad jau sulaukė daugelio žinomų Lietuvos politikų skambučių su prašymu suteikti konsultaciją.

Aurimo Šrubėno nuotr./Viktoras Uspaskichas
Aurimo Šrubėno nuotr./Viktoras Uspaskichas

„Po, to, kai visi sužinojo, jog studijuoju psichologiją, pradėjo skambinti man su prašymais suteikti konsultaciją. Labiausiai nustebino tai, kad skambino tiek pradedantys politikai, tiek aukštus postus užimantys „politikos vilkai“, kuriems vis dar nėra aiškūs pagrindiniai žmonių psichologijos principai. Konsultavau visus, tačiau vienos psichologo konsultacijos paprastai neužtenka ir reikia ne vieno mėnesio ar net metų, kad žmogus perprastų psichologines subtilybes ir išmoktų jas pritaikyti praktikoje, todėl daug kas jau užsirašė pas mane į priėmimą“, — sakė Darbo partijos pirmininkas.

Tokį V.Uspaskicho sumanymą itin palankiai įvertino Darbo partijos nariai, kurie jau suskubo aktyviai registruotis į Garbės pirmininko konsultacijas. V.Uspaskichas patikino, kad savo kolegas – Darbo partijos narius – konsultuos nemokamai.

„Studijuodamas supratau, kad politinė psichologija yra ta sritis, kurioje galima daug ką nuveikti ir mano pagalbos tikrai reikia nemažai daliai politiko kelią pasirinkusių žmonių“, – patikino V.Uspaskichas".

H.Mackevičius tikino, kad net žinodamas, kad tai pokštas, pirmą akimirką nuoširdžiai suabejojo, ar kada nors ši žinutė netaps tiesa.

Antanas Guoga tapo Darbo partijos vadu

Liberalų sąjūdžio narys, europarlamentaras Antanas Guoga trečiadienį juokavo socialiniame tinkle „Facebook“. Čia jis publikavo nuotrauką su „darbiečių“ deleguotu švietimo ir mokslo ministru Dainiumi Pavalkiu ir parašė pagaliau gavęs palaiminimą perimti Darbo partijos vairą.

A.Guogos pokštas
A.Guogos pokštas

H.Mackevičius pripažino, kad pamatęs šį pokštą jis nusišypsojo, todėl politiko humoro jausmą gali įvertinti visai neprastai.  

Rasa Juknevičienė varžysis dėl TS-LKD pirmininkės kėdės

Konservatorė Rasa Juknevičienė, kaip ir A.Guoga, juokavo partiniais reikalais. Šaipydamasi iš dabar Tėvynės sąjungoje įsismarkuojančios pirmininko rinkimų kovos, R.Juknevičienė Melagių dienos proga socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė ir pati juose dalyvausianti.

„Prisiskaičiusi visokių laiškų apie blogą Kubilių ir teisingas vertybes, šį rytą nusprendžiau ir aš į partijos pirmininkus kandidatuoti. Blogas Kubilius. Reikia vertybių. Einu laišką rašyti“, – juokavo R.Juknevičienė.

R.Juknevičienės pokštas
R.Juknevičienės pokštas

Pasak H.Mackevičiaus, jos pokštas buvo visai taiklus, šmaikštus ir įtikinamas.

„Visai nenustebčiau, jei ji išties kandidatuotų. Kaip suprantu, šis pokštas skirtas partijos nariams, kurie tikrai daug viešų laiškų pastaruoju metu prirašė“, – vertino humoristas.

Premjeras perkūrė Vyriausybę

Nykiausias H.Mackevičiui pasirodė premjero Algirdo Butkevičiaus pokštas neva jis performuoja Vyriausybę.

A.Butkevičiaus profilyje „Facebook“ buvo publikuotos nuotraukos su Vyriausybės lankytojais ir nurodyta, kad tai neva yra nuo balandžio 1-osios pradedanti dirbti naujos sudėties Vyriausybė.

A.Butkevičiaus pokštas
A.Butkevičiaus pokštas

Pasak H.Mackevičiaus, tokio lygio juokelis net šypsenos neišspaudžia ir primena tik  mokyklinę apgavystę apie išteptą nosį ar atsirišusius batus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius