Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 04 22 /14:34

Baltarusija Lietuvai įteikė notą dėl oro erdvės pažeidimo

Šeštadienį Lietuvos ambasadorius Baltarusijoje Andrius Pulokas buvo iškviestas į kaimyninės šalies Užsienio reikalų ministeriją. Jam čia baltarusiai įteikė protesto notą pareiškę, kad Lietuvos orlaivis pažeidė Baltarusijos respublikos sieną, skelbia šios šalies ministerija.
Aliaksandras Lukašenka.
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“ nuotr.

Anot ministerijos interneto svetainėje paskelbto pranešimo, balandžio 19 d. 13.40 val. Lietuvos orlaivis įskrido į Baltarusijos oro erdvę. Jis į Baltarusiją įskrido 8 kilometrus ir 13.43 val. apsisukęs išskrido.

„Visą laiką, kai lėktuvas buvo Baltarusijos oro erdvėje, jį kontroliavo priešlėktuvinės gynybos priemonės“, – rašoma pranešime.

Baltarusijos Užsienio reikalų ministerija priduria, kad laukia pasiaiškinimo dėl incidento.

Skrydžių stebėjimo svetainėje „Flightradar24“ skelbiami duomenys patvirtina, kad lėktuvas iš Lietuvos buvo trumpam įskridęs į Baltarusiją.

Maždaug už 20 kilometrų nuo tos vietos, kur orlaivis kirto Baltarusijos sieną, statoma Astravo atominė elektrinė. Tikriausiai dėl to Minskas taip jautriai sureagavo į incidentą.

flightradar24.com iliustr./Orlaivio įskridimas į Baltarusijos teritoriją
flightradar24.com iliustr./Orlaivio įskridimas į Baltarusijos teritoriją

Šis nedidelis šešiavietis lėktuvas šią savaitę daugiausiai skraidė Danijoje. Balandžio 18 d. iš Odensės miesto atskrido į Palangą. Kitą dieną iš jos pasiekė Minską, tuomet – Vilnių. Būdamas Vilniuje jis dar kartą pakilo ir per 38 minutes trukusį skrydį pažeidė Baltarusijos oro erdvę. Tą pačią dieną jis išskrido į Odensę, iš kurios šeštadienį išskrido į Oslą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius