-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijai įteikta nota dėl Lietuvos sienos pažeidimo

Baltarusijai antradienį įteikta nota dėl sienos pažeidimo, trims šios šalies ginkluotiems pasieniečiams pirmadienį įžengus į Lietuvos teritoriją, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).
Temos: 2 Baltarusija Nota

Ministerija paskelbė, jog nota išreikštas griežtas protestas dėl pasikartojančių Lietuvos valstybės sienos pažeidimų. Nota antradienį įteikta Baltarusijos laikinajam reikalų patikėtiniui Lietuvoje.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Puškų pasienio užkardos pareigūnai per sienos stebėjimo sistemą fiksavo tris Baltarusijos pusėje patruliavusius ginkluotus šios šalies pasieniečius. Jie iš savo šalies įžengė į Lietuvos teritoriją Ignalinos rajone iki pustrečio metro ir vėliau grįžo į Baltarusiją.

VSAT vadas Rustamas Liubajevas BNS sakė, kad tai buvo tyčinė Baltarusijos pareigūnų provokacija. Tarnyba teigia, kad šis įvykis buvo stebimas ir kontroliuojamas reaguoti pasirengusių Lietuvos pasieniečių.

VSAT skelbė, kad šiuo metu renkama medžiaga ir sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjimo,

Pernai balandį pasieniečiai fiksavo du panašius incidentus Šalčininkų ir Švenčionių rajonuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius