-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 18 /17:01

Baltarusijos opozicija prašys Lietuvos viešinti Aliaksandro Lukašenkos klikos sąskaitas Lietuvos bankuose

Baltarusijos pilietinės ir politinės atstovybės Lietuvoje atstovas Igoris Kovalenko teigia, kad Baltarusijos opozicija artimiausiu metu prašys Lietuvos paviešinti informaciją apie Baltarusijos diktatoriaus Aliaksandro Lukašenkos artimiausių žmonių, valdininkų sąskaitas Lietuvos bankuose.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes kreipsimės į Lietuvos Seimą ar Teisingumo ministeriją organizacijos vardu prašydami informacijos apie Baltarusijos valdininkus, kurie galėtų turėti sąskaitų Lietuvoje. (...) Jeigu jų atsirastų, tada prašytume areštuoti tas sąskaitas, jei savininkai negalėtų pagrįsti lėšų kilmės“, – susitikime su Lietuvos Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininku Emanueliu Zingeriu sakė Igoris Kovalenko, Pilietinės ir politinės Baltarusijos atstovybės Lietuvoje atstovas.

Pasak jo, bus prašoma ir A.Lukašenkai artimų valdininkų sąskaitų Lenkijos bankuose viešinimo. Gavę informaciją Baltarusijos opozicijos atstovai sako ją paviešinsiantys.

„Tai ne ironija. Mes taip ir padarysime, o paskui informaciją paviešinsime kas vogė ir kiek pavogė. Mes tai padarysime garsiai, ne taip kaip padarė Baltarusijos valdžia paslapčiomis. Mes neturime žmonų, kurios Lietuvoje turi teisininkų paslaugas teikiančias įmones ir mes paprastai kaip paprasti žmonės kreipsimės: padėkite, įrodykite savo paramą mums“, – sakė I.Kovalenko.   

Opozicionierius tikina, kad sąskaitas Lietuvos bankuose gali turėti A.Lukašenkos režimo atstovai, kuriems už lojalumą režimui ir tam tikrą mokestį pačiam A.Lukašenkai ar jo šeimai, artimiesiems duodama absoliuti valdžia grobstyti Baltarusijos turtą valstybinėse įmonėse, fabrikuose, gamyklose.

Dėl to, pasak I.Kovalenko, nenuostabu, kad maistas Baltarusijoje tampa neįperkamas arba jo teisiog nėra, nes viskas išvogta.

„Užtat degtinę A.Lukašenka nupigino. Jis stengiasi nugirdyti savo tautą ir siūlo jai pigias pramogas, kad ji visiškai atitrūktų nuo politikos ir nesipriešintų“, – sakė I.Kovalenko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius