Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos šalių, Ukrainos, Prancūzijos ministrai Vilniuje aptars saugumo situaciją

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis penktadienį Vilniuje susitiks su Estijos, Latvijos, Prancūzijos ir Ukrainos užsienio reikalų ministrais.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip skelbė Užsienio reikalų ministerija (URM), per susitikimą bus aptarti paramos Ukrainai ir Europos saugumo klausimai.

Ministrų susitikimas vyks po praėjusią savaitę nuskambėjusio Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) pareiškimo, kad ateityje neatmetama galimybė siųsti Vakarų karius į Ukrainą.

Po daugiau kaip 20 Europos valstybių ir vyriausybių vadovų bei kitų Vakarų šalių pareigūnų susitikimo Prancūzijos lyderis sakė, kad „padarysime viską, ko reikia, kad Rusija negalėtų laimėti karo“.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sakė, kad NATO valstybių kariai į Ukrainą galėtų būti siunčiami apmokyti ukrainiečius, o ne kovos veiksmams.

Tuo metu Baltieji rūmai šią savaitę pareiškė, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis niekada neprašė Vakarų šalių karių kovoti su Rusijos invazija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius