-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 17

Baltraitienė: Seimas parodė didžiulį pasitikėjimą E.Žiobiene

Seimas, antradienį atmesdamas vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės atsistatydinimo pareiškimą, parodė didžiulį pasitikėjimą šia pareigūne, teigia Seimo vicepirmininkė Virginija Baltraitienė.
Edita Žiobienė
Edita Žiobienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Kas dabar pasidarė? Seimas nepritarė, tai, iš vienos pusės, lyg ir išreiškė pasitikėjimą ir labai didžiulį pasitikėjimą E.Žiobiene. Turbūt jai pačiai širdyje turi būti labai gera. Kad galbūt buvo nusivylusi visais Seimo nariais ir politinėmis jėgomis, bet kai pasitikrino, tas balsavimas parodė, kad iš tikrųjų tas pasitikėjimas yra, ir aš pati manau, kad ši moteris gali dirbti“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė Seimo vicepirmininkė, atstovaujanti opozicinei Darbo partijos frakcijai.

V.Baltratienės nuomone, tikrųjų noro pasitraukti priežasčių E.Žiobienė neįvardijo.

„Tai turbūt buvo kai kurių, kurių neįvardijo, politikų ir politinių jėgų didžiulis spaudimas ir kišimasis į jos, kaip vaiko teisių apsaugos kontrolierės, darbą ir sakyčiau, kad tai buvo ne tik kaip parlamentinė kontrolė, o tiesioginis kišimasis (...), bei pačios visuomenės spaudimas ir daugelis kitų priežasčių, tarp kurių paminėčiau ir valstybinių insititucijų neveiksnumą bei nenorą atlikti tą darbą, kurį privalo atlikti“, – kalbėjo Seimo vicepirmininkė.

Jos nuomone, pati kontrolierė turėtų būti aktyvesnė, teikti siūlymus, kokius teisės aktus reikėtų keisti, kad jie būtų vykdomi.

„Aš manau, kad jeigu būtų teikusi siūlymus, kokius reikėtų pakeisti įstatymus, kitus teisės aktus, ką ministerijose reikėtų padaryti, aš manau, situacija gal būtų buvusi kitokia“, – kalbėjo parlamentarė.

Antradienį už nutarimo projektą, kuriuo E.Žiobienė jos pačios prašymu būtų atleista iš pareigų, balsavo 31 Seimo narys, prieš buvo 33, susilaikė 33. Vieningai prieš vaiko teisių apsaugos kontrolierės atstatydinimą balsavo socialdemokratai, kitų frakcijų atstovų balsų buvo abiejose pusėse.

Kovo mėnesį vaiko teisių apsaugos kontroliere paskirta E.Žiobienė nusprendė trauktis iš pareigų po susitikimo su Seimo pirmininke, kuris surengtas reaguojant į Drąsiaus Kedžio rėmėjų priekaištus. Jie reikalavo nušalinti vaiko teisių apsaugos kontrolierę, kaip esą nesugebančią eiti patikėtų pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius