Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 21

Seimo pirmininkė: bandymas sieti biudžeto ir civilinės sąjungos priėmimą nepriimtinas

Bandymas sieti biudžeto ir civilinės sąjungos priėmimą nepriimtinas „nei iš vienos pusės“, sako Liberalų sąjūdžio vadovė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Man sujungimas biudžeto ir civilinės sąjungos nepriimtinas nei iš vienos – nei iš pozityviosios, nei iš negatyviosios – pusės. Tai yra du skirtingi labai svarbūs klausimai, bet vienas su kitu nesusiję“, – antradienį žurnalistams Seime sakė V.Čmilytė-Nielsen.

Seimo narių Mišrios grupės seniūnė Agnė Širinskienė antradienį paskelbė, kad grupė pritartų kitų metų valstybės biudžetui, tačiau su sąlyga, jog valdantieji parlamente atmes Civilinės sąjungos įstatymą, įteisinant lyčiai neutralią partnerystę.

„Mūsų frakcija šiandien nusprendė, kad mes tikrai paremtume valstybės biudžetą, jei valdantieji rastų savyje jėgų atmesti partnerystės įstatymo projektą ir netraukti kartu jokių kitų visuomenė kiršinančių teisės aktų, pavyzdžiui, dėl narkotikų dekriminalizavimo“, – žurnalistams antradienį sakė A.Širinskienė.

Ji teigė, kad frakcija yra pavargusi nuo „daromo turgaus, kada už paramą partnerystei yra reikalaujama balsuoti dėl biudžeto“ ir vadino tai politiniu šantažu. Politikė taip pat pabrėžė, kad Civilinės sąjungos projekto neįtraukimas į darbotvarkę yra nepakankamas, nes tai nereiškia, „kad vėliau nebus priėmimo“.

Seime vykstant kitų metų biudžeto projektui svarstymui Laisvės frakcija kelia civilinės sąjungos įtvirtinimo klausimą. Seime likęs galutinis balsavimas dėl šio klausimo.

Po valdančiųjų koalicijos politinės tarybos susitikimo pirmadienį Laisvės partijos vadovė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sakė, kad partneriai pažadėjo paieškoti papildomų balsų Seime priimti Civilinės sąjungos įstatymą.

Mišri grupė Seimo narių parlamente turi 11 balsų.

Seimas antradienį pradeda pirmąjį 2024 metų valstybės biudžeto projekto svarstymą. Tai bus jau antras bandymas pirmą kartą plenarinių posėdžių salėje apsvarstyti svarbiausią šalies pajamų ir išlaidų planą.

Praėjusią savaitę klausimas iš darbotvarkės išimtas opozicinių „darbiečių“ siūlymu, bet už tai balsavo ir du valdančiosios Laisvės frakcijos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius