-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 09

Bausmes už žiaurumą su gyvūnais Seime siūlantis griežtinti Vytautas Juozapaitis įkando jį kritikavusiam teisėjui Audriui Cininui

Griežčiau bausti gyvūnų skriaudikus pasiūlęs parlamentaras Vytautas Juozapaitis rado būdą, kaip atkeršyti tokias Baudžiamojo kodekso pataisas viešai sukritikavusiam teisėjui Audriui Cininui: Seimo narys oponentą apskundė teisėjų etikos sargams ir laimėjo.
Operos solistas Vytautas Juozapaitis.
Operos solistas, parlamentaras Vytautas Juozapaitis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Seimo nario karjerą pradėjusio garsaus dainininko Vytauto Juozapaičio siūlymas griežtinti bausmes už žiaurių elgesį su gyvūnais buvo sulaukęs kandžios žinomo sostinės teisėjo Audriaus Cinino kritikos.

Labiausiai Andriaus Ūso išteisinimo byloje išgarsėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas asmeninėje svetainėje paskelbė ironišką komentarą „Dirglioji teisėkūra: Mušk žmoną, bet ne šunį“.

Griežčiau bausti gyvūnų skriaudikus pasiūlęs parlamentaras rado būdą, kaip civilizuotai įkąsti savo kritikui: V.Juozapaitis A.Cininą apskundė teisėjų etikos sargams.

Nacionalinėje teismų administracijoje (NTA) Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK) svarstė teikimą dėl teisėjo A.Cinino elgesio.

V.Juozapaitis mano, kad teisėjas A.Cininas viešai suabejojo Seimo nario kompetencija ir galimybe tinkamai atlikti tautos atstovo pareigą.

TEDK išnagrinėjo Seimo nario V.Juozapaičio prašymą suteikti išvadą dėl internete publikuoto Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo Audriaus Cinino straipsnio. Pareiškėjas V.Juozapaitis mano, kad teisėjas A.Cininas savo straipsnyje „kvestionavo Seimo nario konstitucinę pareigą inicijuoti ir registruoti teisės aktus“, taip pat viešai suabejojo Seimo nario kompetencija ir galimybe tinkamai atlikti tautos atstovo pareigą.

Ištyrusi pareiškėjo skundą, publikaciją ir teisėjo paaiškinimus, TEDK priėjo prie išvados, kad kai kurie teisėjo A.Cinino straipsnio teiginiai neatitinka teisėjų etikos reikalavimų, rašoma NTA atstovų išplatintame pranešime. „Teisėjai turi teisę dalyvauti įstatymų tobulinimo diskusijose įvairiuose socialiniuose tinkluose, tačiau savo publikacijomis ar komentarais turi užtikrinti teisėjo pareigų orumą ir etikos principų laikymąsi. Dalyvavimas diskusijoje turi būti dalykiškas, korektiškas, neįžeidžiantis, orientuotas į ginčo esmę, o argumentai negali būti nukreipti prieš asmenį“, – pabrėžia TEDK pirmininkas Algis Norkūnas.

15min.lt primena, jog A.Cininą suglumino, kad šuns mušimą norima prilyginti, pavyzdžiui, žmonos talžymui. "Kodėl V.Juozapaitis, kuris yra nieko bendro su baudžiamąja jurisdikcija neturinčio Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narys? Kokia asociacijų grandinė ir po kokio įvykio nuvedė garsų dainininką prie baudžiamosios justicijos, prie BK 310 straipsnio, ginančio gyvūnėlių teises ir galiausiai prie šio straipsnio sankcijos?“, – tokiais klausimais savo komentarą pradėjo teisėjas A.Cininas.

Komentaro pabaigoje A.Cininas išduoda kelias „teisines paslaptis“, kurių muzikantai nežino, nes jeigu žinotų, tokių absurdiškų Baudžiamojo kodekso pataisų, anot teisėjo, nesiūlytų.

Savo ruožtu V.Juozapaitis turėjo tvirtų argumentų, o viešai jį sukritikavusiam teisininkui patarė nesikišti į įstatymų leidybą.

Muzikos ir gyvūnų mylėtojas 15min.lt yra pasakojęs, kad buvo gavęs 18-kos visuomeninių organizacijų prašymą teikti Baudžiamojo Kodekso pataisas, o įsigilinęs į šią problematiką tik dar labiau įsitikino: žiaurus elgesys su gyvūnais – išskirtinai pavojinga negerovė, prieš kurią būtina kovoti visomis išgalėmis. Seimo narys pabrėžia, kad Lietuva kol kas nepatenka tarp šalių, kuriose už netinkamą elgesį su gyvūnais griežtai baudžiama.

„Nesu aš išprotėjęs gyvūnų globėjas, bet gyvybė – šventas dalykas!“, – yra sakęs Seimo narys V.Juozapaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius