-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beveik trečdalis gyventojų pritaria leidimui rusams dalyvauti olimpiadoje, rodo apklausa

Beveik trečdalis Lietuvos gyventojų palankiai vertina Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) priimtą sprendimą leisti dalyvauti atskiriems Rusijos ir Baltarusijos sportininkams olimpinėse žaidynėse, daugiau nei pusė tam nepritaria, rodo LRT ketvirtadienį skelbiama apklausa.
Paulius Peleckis/BNS asociatyvinė nuotr.
Paulius Peleckis/BNS asociatyvinė nuotr.

LRT užsakymu kompanijos „Baltijos tyrimai“ atlikta apklausa parodė, kad IOC sprendimui leisti rusams ir baltarusiams dalyvauti šių metų žaidynėse Paryžiuje su neutraliu statusu pritaria 30 proc. apklaustųjų – 5 proc. tai vertina palankiai, 25 proc. – greičiau palankiai.

Nepritariančiųjų dalis siekia 56 procentus: 24 proc. nurodė, kad tokį komiteto veiksmą vertina labai nepalankiai ir 32 proc. – greičiau nepalankiai.

Sprendimas sugrąžinti rusus ir baltarusius  į olimpines žaidynes buvo priimtas praėjusių metų gruodžio pradžioje. IOC pabrėžė, kad į žaidynes bus įleisti tik individualūs neutralūs sportininkai iš Rusijos ir Baltarusijos, bet ne komandinių sporto šakų ar rungčių atstovai.

Tiek Lietuvos olimpinis komitetas (LTOK), tiek Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) tokį IOC žingsnį vertina neigiamai. 

Reprezentatyvi apklausa vykdyta pernai metų gruodžio 15-30 dienomis, joje apklausta 1017 pilnamečių šalies gyventojų. Apklausos paklaida – 3,1 proc. punkto.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius