-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 19

Bevizis režimas su Brazilija – gera žinia didelei išeivių iš Lietuvos bendruomenei

Pirmadienį prezidentas Valdas Adamkus laiške padėkojo Brazilijos vadovui Luizui Inaciui Lulai da Silvai ir kitoms valstybės institucijoms už tai, kad ši šalis nusprendė panaikinti vizų režimą Lietuvos piliečiams.
Vizos
Vizos / „Photos.com“

Brazilijos valstybės institucijos galutinai pabaigė vidines procedūras panaikinti vizų režimą Lietuvos piliečiams, teigiama Prezidentūros pranešime spaudai.

Lietuvos Prezidentas nuoširdžiai dėkoja Brazilijos Prezidentui, kuris ištesėjo V.Adamkui duotą pažadą, jog netrukus bus atvertos durys Lietuvos piliečiams laisvai judėti.

„Panaikinus Brazilijos vizas, mūsų žmonėms atsiveria galimybės nevaržomai keliauti vieniems pas kitus. Tai itin svarbu stiprinant draugiškus Lietuvos ir Brazilijos santykius ir gera žinia Brazilijoje gyvenančiai lietuvių išeivių bendruomenei – vienai didžiausių tarp visų Lotynų Amerikos šalių. Neabejoju, kad Lietuvos gyventojai, susidomėję Jūsų nepaprasto grožio ir įvairovės šalimi, vis dažniau rinksis turistinių ir verslo kelionių maršrutus į Braziliją“, – rašo V.Adamkus.

Prezidentas išreiškė viltį, kad vizų panaikinimas dar labiau paskatins artimą mūsų šalių ir žmonių bendravimą, prisidės įgyvendinant Brazilijos ir Europos strateginę partnerystę, plėtojant kultūrinius, akademinius ir ekonominius ryšius. Šalies vadovo teigimu, Lietuva ir jos žmonės džiaugiasi naujomis galimybėmis puoselėti draugystę su Brazilija.

Prezidentas V.Adamkus pakvietė Brazilijos vadovą aplankyti Lietuvą šių metų pavasarį ir kartu paminėti Lietuvos vardo 1000-mečio Jubiliejų.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius