Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 10

Brakonierių ginklų ir automobilių konfiskavimas – be jokių išlygų

Konfiskuoti brakonierių ginklus ir automobilius visais atvejais – net ir tada, jeigu jie nėra pažeidėjų nuosavybė. Tokią nuostatą numato Aplinkos ministerijos parengtos Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pataisos, kurioms iš esmės pritarė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Jas priėmus, būtų gerokai sugriežtinta atsakomybė už medžioklės reikalavimų pažeidimus ir nustatytos didesnės baudos.
Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis
Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

Dešimteriopai padidinę įkainius už gyvūnų ištekliams padarytą žalą, jau pajutome, kad brakonierių gretos retėja. Kita svarbi priemonė kovojant su pažeidėjais – administracinės baudos, - sakė A.Mazuronis.

„Dešimteriopai padidinę įkainius už gyvūnų ištekliams padarytą žalą, jau pajutome, kad brakonierių gretos retėja. Kita svarbi priemonė kovojant su pažeidėjais – administracinės baudos. Tačiau iki šiol jos daugiau simbolinės. Todėl ir siūlome sugriežtinti pinigines sankcijas – jos padės skatinti nenaikinti gamtos“, – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Siūlomos pataisos numato, kad už šiurkščius Medžioklės taisyklių reikalavimų pažeidimus būtų konfiskuojami jų padarymo įrankiai ir priemonės – ir šautuvai, ir automobiliai, nesvarbu, ar pažeidėjas yra jų savininkas, ar ne. Automobilis bus konfiskuojamas ir tada, jeigu juo gabenamas neteisėtai sumedžiotas gyvūnas.

Taip pat siūloma didinti baudas už medžioklės taisyklių reikalavimų pažeidimus iki 6 tūkstančių litų (dabar gali būti skirta iki 4 tūkst. Lt bauda).

Griežtesnės sankcijos numatomos ir už kliudymą vykdyti aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę, aplinkosaugos pareigūno garbės ir orumo įžeidimą. Per pastaruosius trejus metus tokių pažeidimų daugėjo, prieš pareigūnus ne kartą buvo panaudota ir fizinė prievarta. Jeigu pareigūnams, vykdantiems aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę, bus tyčia kliudoma tikrinti įmones, įstaigas, organizacijas ir objektus, piliečiams numatoma skirti nuo 500 Lt iki 1 tūkst. Lt baudą (dabar – nuo 200 Lt iki 400 Lt), o pareigūnams – nuo 1 tūkst. Lt iki 2 tūkst. Lt (dabar – nuo 300 Lt iki 600 Lt). Už aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūno garbės ir orumo įžeidimą siūloma nuo 1 tūkst. litų iki 3 tūkst. Lt bauda (dabar – nuo 100 Lt iki 500 Lt), o už tokį pakartotinį pažeidimą – nuo 2 tūkst. Lt iki 4 tūkst. litų.

Parengtos ATPK pataisos numato ir daugiau su sankcijomis už gyvūnų apsaugos reikalavimų pažeidimus susijusių pakeitimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius