Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 06 23

„Būties jaukumos“ savanorių tikslas – daugiau gėrio ir supratimo visuomenėje

Nuo pat „Jaunimo savanoriškos tarnybos“ projekto pradžios jame dalyvaujanti viešoji įstaiga „Būties jaukuma“ savanoriams siūlo prisidėti prie iš pirmo žvilgsnio paprastos, tačiau kartu ir sudėtingos veiklos – padėti žmonėms įgyti pozityvaus bendravimo įgūdžių, dalintis gerumu ir skatinti įsitraukti į visuomeninę veiklą. Įstaigos vadovė tikina, kad čia jauni žmonės ne formaliai atbūna savanorystei skirtą laiką, bet iš tiesų pajaučia šio reiškinio naudą sau patiems.
„Būties jaukumos“ savanorių šypsenų dalijimo akcija Klaipėdoje
„Būties jaukumos“ savanorių šypsenų dalijimo akcija Klaipėdoje / facebook.com nuotrauka

Puiki proga susipažinti su Klaipėda

Klaipėdoje įsikūrusios viešosios įstaigos „Būties jaukuma“ vadovė Indrė Gaudiešiūtė sako, kad susidomėję „Jaunimo savanoriškos tarnybos“ projektu čia nuolat savanoriauja vienas arba du jaunuoliai.

„Projekte dalyvaujame nuo jo pradžios. Savanorystę jau baigė 3 savanoriai, iš kurių 2 pasiliko savanoriauti toliau. Šiuo metu turime 1 savanorę ir labai tikimės, kad jų prisijungs daugiau. Ypač laukiame dabar, nes liepos pabaigoje planuojame vaikų dienos stovyklą „Išeik į kiemą“, kuriai tikrai reikės aktyvių, norinčių smagiai užbaigti vasarą, savanorių“, – potencialius savanorius į „Būties jaukumą“ kviečia I.Gaudiešiūtė ir pridūrė, kad šiuo metu reikalingi dar bent du šia veikla susidomėję jaunuoliai.

„Būties jaukumos“ savanoriai
„Būties jaukumos“ savanoriai/facebook.com nuotrauka

Ji teigia, kad iki šiol visi savanoriauti nusprendę jaunuoliai į „Būties jaukumą“ atvyksta iš netoli uostamiesčio esančių mažesnių miestų – Telšių, Palangos, Kretingos ar Pagėgių.

Ji teigia, kad iki šiol visi savanoriauti nusprendę jaunuoliai į „Būties jaukumą“ atvyksta iš netoli uostamiesčio esančių mažesnių miestų – Telšių, Palangos, Kretingos ar Pagėgių.

„Dalis savanorių važinėja į Klaipėdą, kiti pasinaudoja galimybe ir čia nuomojasi būstą. Projekto galimybės leidžia jauniems žmonėms iš mažesnių miestelių aktyviau įsijungti į savanorišką veiklą, nesukant galvos dėl susidariusių išlaidų“, – pasakojo įstaigos vadovė.

Skleidžia gėrį ir pozityvumą

I.Gaudiešiūtė tikino, kad pagrindinis „Būties jaukumos“ tikslas yra siekis padėti žmonėms įgyti pozityvaus bendravimo įgūdžių, paskatinti ne tik jaunus žmones aktyviau dalyvauti visuomeninėje veikloje ir dalintis gerumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius