-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 28

Buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas ketina siekti Seimo nario posto

Buvęs Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas, šiuo metu dirbantis miesto savivaldybės opozicijoje, ir savivaldybės administracijos direktoriais buvę jo partiečiai Edita Gudišauskienė bei Vygantas Gudėnas rengiasi kandidatuoti į Seimą.
A.Kupčinskas gavo pasiūlymą dirbti Vyriausybės komandoje.
A.Kupčinskas gavo pasiūlymą dirbti Vyriausybės komandoje. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Laimėję rinkimus į Kauno miesto savivaldybės tarybą, šie konservatoriai įtaką merijoje prarado dėl per naktį suburtos naujos koalicijos. Dabar jie nutarė jėgas išmėginti Seimo rinkimuose, kandidatuodami vienmandatėse apygardose, rašo „Lietuvos žinios“.

„Savivaldos rinkimuose gavome didelį palaikymą, tad sprendimas kandidatuoti į Seimą – logiškas žingsnis“, – sakė A.Kupčinskas. 

Dienraščio teigimu, pasklidus žiniai apie kauniečių planus, subruzdo šiuo metu Seime dirbantys konservatoriai, jie ėmė svarstyti, kuriuos parlamento „senjorus“ bandys išstumti A.Kupčinskas, V.Gudėnas ir E.Gudišauskienė. Esą net svarstoma ir kitokia galimybė – kokiu kitu lyderiu būtų galima pakeisti Kauno konservatorių vadovą.

„Lyderius kas dvejus metus tvirtina partijos skyriaus sueiga, o jos narių susirinkimas vyko birželį, tad šiuo metu oficialiai padaryti pakeitimų neįmanoma“, – paneigė jo atstatydinimo galimybę A.Kupčinskas. Pasak jo, bandymas inicijuoti Kauno konservatorių lyderio keitimą kilo dėl nenoro užleisti pozicijų Seimo rinkimuose, nes esą jokių priekaištų dėl skyriaus veiklos nesulaukta. 

Kaune yra aštuonios rinkimų apygardos, iš jų septyniose Seimo rinkimus laimėjo konservatoriai, parlamentarais tapę Rimantas Jonas Dagys, Rytas Kupčinskas, Vincė Vaidevutė Margevičienė, Rasa Juknevičienė, Arimantas Dumčius, Kazys Starkevičius ir Vida Marija Čigriejienė.

Trečią kadenciją parlamente dirbantis TS-LKD frakcijos seniūnas Jurgis Razma patvirtino, kad kandidatuojant į Seimą pirmumo teisė paprastai suteikiama jau esamiems parlamentarams. 

„Gerbiant Seimo veteranų patirtį jiems leidžiama vėl kandidatuoti, o Kaune išrinkti šios kadencijos parlamentarai dirbo tikrai gerai. Ir naujoje kadencijoje jokių revoliucinių pakeitimų nežadame. Tačiau tose apygardose, kur mūsų partijos nariai mandatų nelaimėjo, ketiname leisti kandidatuoti jaunimui“, – patikino J.Razma. 

Antrą kadenciją Seime dirbantis A.Dumčius patvirtino ketinantis ir trečią kartą kandidatuoti Kauno miesto Kalniečių rinkiminėje apygardoje. Jis tikino nesidomėjęs, kas iš partijos kolegų ketina su juo varžytis dėl Seimo nario posto. 

Tuo metu parlamentarė V.M.Čigriejienė buvo itin nekalbi. Išgirdusi klausimą apie ketinimus dalyvauti Seimo rinkimuose, ji atsisakė tai komentuoti. Nekalbūs buvo ir kiti jos partijos kolegos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius