Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 17

Buvusi Kaišiadorių teismo pirmininkė E.Dambrauskienė pradėjo dirbti Kauno apygardos teisme

Buvusi Kaišiadorių rajono apylinkės teismo pirmininkė Edita Dambrauskienė antradienį pradėjo dirbti Kauno apygardos teisme. Kaip pranešė teismas, ji dirbs Baudžiamųjų bylų skyriuje.
Edita Dambrauskienė
Edita Dambrauskienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaišiadorių rajono apylinkės teismo pirmininkės pareigas ji ėjo iki pernai metų gruodžio 5 dienos, iš pareigų buvo atleista pasibaigus kadencijai.

2015 metų rudenį prezidentė teikė Seimui E.Dambrauskienės kandidatūrą į generalinio prokuroro postą. Jos kandidatūrai tada nepritarta.

Žiniasklaidoje skelbta, kad tų pačių metų rudenį susitikusi su Seimo valdybos nariais prezidentė pranešė turinti informacijos, kad E.Dambrauskienei esą siūlyta „išsipirkti“ generalinio prokuroro postą. Nei kas tai darė, nei kokiu tikslu, D.Grybauskaitė nedetalizavo. Paskelbus šią informaciją viešai, Seimo narys Povilas Urbšys prašė Generalinės prokuratūros ištirti minėtą informaciją, tačiau prokuratūra atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą nenustačius konkrečių duomenų, kad galėjo būti padarytas nusikaltimas.

Be to, Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamame politinės korupcijos tyrime koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui ir buvusiam Seimo nariui „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui pateiki įtarimai dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu yra susiję ir su E.Dambrauskienės skyrimo į generalinius prokurorus procedūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius