Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2010 06 17

Turizmo centrai – kuo toliau nuo turistų kelių

Suvalkijoje duris atvėrė du nauji turizmo informacijos centrai, tačiau specialistai stebisi, kodėl iki šiol tokio centro nėra ten, kur jis būtinas – Lenkijos pasienyje, rašo „Lietuvos žinios“.
Turistai pajūryje neretai pasigenda informacijos, kuri būtų pateikta ne tik lietuvių ir rusų, bet ir kitomis kalbomis – anglų, vokiečių ar prancūzų.
Turistai / 15min nuotr.
Temos: 2 Turistai Lietuva

Naujasis Suvalkijos turizmo ir verslo informacijos centras Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programos lėšomis įkurtas pačiame Kalvarijos centre – prie savivaldybės administracijos. Dauguma stebisi, kodėl tokio centro vieta pasirinktas Kalvarijos miestelis, o ne Lenkijos pasienio postas, kur šiuo metu yra daug nenaudojamų patalpų. Ten turizmo informacijos centrui būtų pati tinkamiausia vieta, nes pro postą eina pagrindinis sausumos kelias, kuriuo į Lietuvą atvažiuoja svečiai iš Vidurio ir Vakarų Europos.

Kitas turizmo informacijos centras įkurtas Marijampolės centre esančiame viešbutyje, tačiau dabar, turizmo sezono įkarštyje, iki jo ne taip lengva privažiuoti – nebent darant didžiulį lankstą aplinkinėmis gatvėmis.

Turizmo versle besisukantis A.Vasiliauskas neabejoja, kad centrai turistų srautų į Suvalkiją neprivilios. Jo manymu, Suvalkijos, kaip ir visos Lietuvos, valdžią kamuoja viena bendra bėda – nemokėjimas pasitaikius progai garsinti savo kraštą.

 
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius