Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 01 16

Černiauskas: negaliu komentuoti policijos veiksmų (atnaujinta 15.45 val.)

Dėl penktadienį kilusių riaušių Lietuvos radijas susisiekė su Lietuvos profesinių sąjungų koordinacinio centro pirmininku Artūru Černiausku.
A.Černiauskas
A.Černiauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Tam tikra grupė žmonių dar buvo pasirengusi riaušėms, sunku pasakyti, kas tai lėmė. Jiems paprasčiausiai reikėjo pasirodyti, jie buvo su svastikomis. Mes įspėjome policiją dėl jų, tai buvo grupė neblaivių jaunuolių. Po to išgirdome, kad prasidėjo protestas prie Seimo“, – teigė A.Černiauskas.

Anot jo, ten, pagrindinė protesto minia pasuko Vyriausybės link, tačiau buvo provokatorių, apie kuriuos buvo informuota policija. „Mes nuo jų atsiribojome. Mūsų nariai, užtikrinu, su jomis nesusiję“, – sakė A.Černiauskas.

Jis teigė negalintis vertinti policijos pareigūnų veiksmų: „Aš jų nemačiau. Kai viskas vyko, aš buvau Vyriausybėj, kai mes išanalizuosim situaciją, galėsim komentuoti.“

Nei Lietuvos radijo laidoje dalyvaujantis teisininkas, Vilniaus universiteto profesorius Egidijus Kūris, nei Vidaus reikalų ministerijos sekretorius Stanislovas Liudkevičius nesiėmė vertinti policijos veiksmų.

„Labai sunku vertinti, nes neturim pilno vaizdo, įvyko tai, ko mes mažiausiai tikėjomės. Įvyko nesankcionuoti veiksmai. Mes neturėjome informacijos apie grupuotę, kuri bus nukreipta į langų daužymą“, – teigė S.Liudkevičius. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius