Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 02 08

„Chorų karuose“ lyderiaujantis Kauno choras kviečiamas koncertuoti ir užsienyje

Sėkmingai televizijos projekte „Chorų karai“ startavusio Raigardo Tautkaus vedamas Kauno choras sulauks paramos. Rasti rėmėjų pasišovė Kauno mero šeima.
Kauno choras ir Raigardas Tautkus
Kauno choras ir Raigardas Tautkus / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Iki šiol choras laikėsi vien entuziastų pastangomis, tačiau pasirodymams, repeticijoms, scenos drabužiams reikia lėšų. Jų ieškoti ketina Kauno meras Andrius Kupčinskas ir jo žmona Jurgita. „Kauno chorui, kiek gali, padeda miesto savivaldybė, tačiau tikiu, kad pavyks rasti rėmėjų, kurie prisidės prie choro veiklos ir Kauno miesto vardo garsinimo“, – sakė Kauno meras.

R.Tautkus tvirtino, jog finansinė parama bus didelė paspirtis chorui. Tačiau tiek jam, tiek choristams svarbiausia, kad kauniečiai juos palaiko. „Iki šiol kauniečiai mus labai palaikė, tikimės to ir ateityje. Atsidėkodami už tai pažadame pirmąjį koncertą ne televizijoje surengti Kaune“, – teigė R.Tautkus.

Choro vadybininkė Žaneta Daubarytė sakė, kad talentingas kolektyvas jau pastebėtas ir užsieniečių. Kauno choras sulaukė kvietimų koncertuoti tarptautiniame festivalyje Vengrijoje. „Tai malonu, tačiau iš pradžių reikia parengti programą, su kuria galėtume koncertuoti“, – sakė ji.

Artimiausiu metu kauniečiai bus informuoti, kur vyks pirmasis R.Tautkaus ir Kauno choro koncertas. Interneto forumuose pusiau juokais diskutuojama, kad už bilietus į jo pasirodymą gerbėjai nepagailėtų mokėti 100 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius