Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2008 11 14

„Coca-Cola“ Kalėdų karavanas ruošiasi kelionei

Gruodžio 15 d. nuo Prezidentūros rūmų bus palydėtas tradicinis, jau devintasis „Coca-Cola“ Kalėdų karavanas su kilnia paramos misija – padėti Almos Adamkienės fondo remiamų kaimo mokyklų vaikams.
Akimirka iš 2006 metų akcijos
Akimirka iš 2006 metų akcijos / „Scanpix“ nuotr.

Šiemet Kalėdų karavanas, skirtingai nei ankstesniais metais, ne tik rinks dovanėles kaimo mokyklų moksleiviams. „Šiais metais mes norime suteikti ką nors itin svarbaus ir turinčio išliekamąją vertę. Todėl pasirinkome vieną A.Adamkienės fondo remiamų kaimo mokyklų, kurios moksleiviai neturi sąlygų sportuoti. Prie mūsų Kalėdinio karavano prisidėję žmonės parems šios mokyklos sporto aikštės rekonstrukciją“ – teigė „Coca-Cola Baltic Beverages Ltd“ viešųjų ryšių vadovė Baltijos šalims Annikky Lamp.

Prekybos vietose įsigyjant 2 litrų talpos „Coca-Cola“, „Coca-Cola light“ ar „Coca-Cola Zero“ butelius, pažymėtus kalėdine etike, 5 centai atiteks Alytaus rajono Butrimonių mokyklos sporto aikštės rekonstrukcijai.

„Kviečiu visus prisijungti prie šventinio Kalėdų karavano, savo gerumu bei šiluma pasidalinti su kaimo mokyklų vaikais. Kalėdos – stebuklų metais, todėl net ir maža dovanėlė vaikams suteikia jiems galimybę tikėti stebuklais.“ – sako Alma Adamkienė, paramos ir labdaros fondo įkūrėja.

Labdaros akcija jau prasidėjo visose prekybos vietose, prekiaujančiose kalėdiniais „Coca-Cola“ buteliais, ir tęsis iki gruodžio pabaigos. Visą informaciją apie organizuojamą akciją galima rasti Labdaros akcija jau prasidėjo visose prekybos vietose, prekiaujančiose kalėdiniais „Coca-Cola“ buteliais, ir tęsis iki gruodžio pabaigos.ant butelio esančioje kalėdinėje etiketėje. Be to, per televiziją artimiausiu metu bus pradėtas transliuoti reklaminis kalėdinis „Coca-Cola“ vaizdo klipas, taip pat informuosiantis apie šių metų labdaros karavaną.

Į tradicinę kelionę karavaną gruodžio 15 d. p. nuo Prezidento rūmų išlydės Alma Adamkienė ir Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus. Vėliau karavanas sustos prie Vyriausybės rūmų (13 val.) ir LR Seimo (13.30 val.). Surinktos dovanėlės – sporto inventorius – bus skirtos Alytaus rajono Butrimonių vidurinės mokyklos auklėtiniams.

Pasak Butrimonių mokyklos direktoriaus Valdo Valvonio, moksleiviai aktyviai dalyvauja įvairiose rajono sporto varžybose, tačiau mokyklos turima sporto bazė negali suteikti gerų sąlygų vaikams intensyviai treniruotis ir sportuoti.

„Mokyklos stadione reikėtų atnaujinti bėgimo takelius ir šuolių į tolį sektorių, pastatyti krepšinio stovus, įrengti bent keletą suolų žiūrovams. Stadione galėtume ne tik sportuoti, bet organizuoti ir kitus mokyklos renginius bei šventes”, – sako mokyklos direktorius ir pažymi, jog parama stadiono renovacijai bus didelė Kalėdinė dovana visai Butrimonių bendruomenei.

Šiuo metu Alytaus Butrimonių mokykloje mokosi apie 400 1-12 klasės mokinių. „Puiku, kad Butrimonių mokyklos vaikai galės vėl žaisti, sportuoti, rengti varžybas savo sporto aikštelėje, o taip pat į ją pasikviesti draugų bei didžiuotis savo mokykla. Tokia dovana išliks ilgai ir vaikus džiugins ne tik per mokslo metus bet ir vasarą,“ – sako A. Adamkienė.

„Coca-Cola“ turi stiprias, tradicines sąsajas su Kalėdomis. Lietuvoje Kalėdų karavanas į pirmąją kelionę leidosi 2000 metais. Svarbiausias šios akcijos tikslas – paremti kaimo mokyklas. Pilnas dovanų „Coca-Cola“ karavanas kartu su Kalėdų seneliu ir elfais Kalėdų dvasią bei nuotaiką per šiuos 9 metus skleidė daugiau nei 40 Lietuvos kaimo mokyklose bei vaikų globos namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius