-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 02 27

D.Grybauskaitė: nesu nei lesbietė, nei KGB agentė

Į klausimus su užuominomis dėl esą netradicinės seksualinės orientacijos prezidento rinkimuose kandidatuoti siekianti eurokomisarė Dalia Grybauskaitė atsako tokia nesanti, neigia ir bandymus sieti su sovietų saugumo struktūromis.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Prieš keletą metų spauda aprašė istoriją, kad jūs lyg ir draugaujate su kita moterimi, lyg ir jūsų yra netradicinė orientacija. Kaip rinkėja, norėčiau žinoti, kokia jūsų orientacija. Tiesus jūsų atsakymas išsklaidytų visus gandus, nes prasidėjus rinkimų kampanijai tokių klausimų tikrai sulauksite. Ačiū už nuoširdų atsakymą“, – tokio klausimo D.Grybauskaitė atsakė naujienų portalo delfi.lt elektroninėje konferencijoje.

D.Grybauskaitė į tokias užuominas atsakė tiesiai: „Jei klausiate, ar aš lesbietė, ne, nesu.“

Į toje pačioje konferencijoje užduotą klausimą, ar neturėjo ryšių su sovietų saugumo struktūromis, D.Grybauskaitė atsakė: „Ne, neturėjau jokių ryšių su KGB.“

D.Grybauskaitė į tokias užuominas atsakė tiesiai: „Jei klausiate, ar aš lesbietė, ne, nesu.“

„Tarybiniais laikais karjeros sparčiai nedariau. KGB buvau neįdomus egzempliorius, nes studijuodama Leninigrado universiteto vakariniame skyriuje dirbau eiline darbininke kailių fabrike, kuriame teko dirbti sunkų fizinį darbą stumdant karučius“, – tęsė būsima pretendentė kandidatuoti prezidento rinkimuose.

Populiariausia pretendente į šalies vadovo postą laikoma 52-ejų eurokomisarė D.Grybauskaitė ketvirtadienio vidurdienį paskelbė savo sprendimą dalyvauti gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Eurokomisarė sakė ketinanti siekti šio posto kaip nepriklausoma kandidatė.

Po pietų ji įteikė Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pareiškinius dokumentus.

Eurokomisarė jau ne vieną mėnesį yra populiariausių visuomenės veikėjų sąrašo viršuje – vasarį atliktų tyrimų duomenimis, ji aplenkė prezidentą Valdą Adamkų ir atsidūrė pirmoje vietoje.

D.Grybauskaitę kaip geriausiai jų interesams atstovaujančią politikę nurodė 26 proc. apklaustųjų, antrasis pagal reitingą šalies vadovas Valdas Adamkus nuo jos atsiliko 11 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius