-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 12

Dabašinsko atšaukimas būtų spaudimas teisėsaugai, teigia užsienio reikalų ministras

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) išvadose figūruojančio Dainiaus Dabašinsko atšaukimas iš diplomatinės tarnybos Ukrainoje būtų spaudimas Generalinei prokuratūrai, šiuo metu atliekančiai tyrimą, įsitikinęs Užsienio reikalų ministerijos (URM) vadovas Audronius Ažubalis.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Noriu sulaukti Generalinės prokuratūros atliekamo tyrimo rezultatų ir tada apsispręsti. Seimo tyrimo išvados, be abejonės, yra labai svarbios, aš pats už jas balsavau. Tačiau šiuo metu, kai pradėtas ikiteisminis tyrimas, bet koks mano veiksmas, kad ir D.Dabašinsko atšaukimas, netiesiogiai, tačiau vis tiek būtų tam tikras signalas mūsų teisėsaugai“, – penktadienį žurnalistams sakė A.Ažubalis.

15min.lt primena, kad Generalinė prokuratūra, remdamasi NSGK atliktu tyrimu dėl galimai slaptų JAV Centrinės žvalgybos valdybos kalėjimų buvimo Lietuvoje, pradėjo tirti, ar D.Dabašinskas savo veiksmais nepiktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir ar neviršijo įgaliojimų. Seimo komiteto išvadose rašoma, kad D.Dabašinskas nesuteikė informacijos apie kelis Lietuvoje nusileidusius ir su CŽV siejamus lėktuvus. Ten pat taip pat rašoma, kad D.Dabašinskas sudarė galimybę Jungtinių Valstijų pareigūnams nekliudomai patekti prie nusileidusių lėktuvų bei, esą, žinojo apie šalyje įkurtas patalpas CŽV kalėjimui.

„Aš dabar pasiliksiu truputėlį nuošaly ir palauksiu. Atitinkamų veiksmų imsiuosi tada, kai gausiu informacijos“, – sakė užsienio reikalų ministras.

Panašios pozicijos laikėsi ir buvęs URM vadovas Vygaudas Ušackas. Tuo tarpu šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Andrius Kubilius yra viešai pareiškę, kad D.Dabašinskas turėtų būti atšauktas iš Lietuvos ambasados Kijeve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius