Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 27

Dainius Kreivys: „Šmeižto kampanija tęsiasi, su manimi siejamoms įmonėms parama niekada nebuvo skirta“

„Diena media“ valdomoje žiniasklaidos grupėje pasirodę teiginiai, kad ūkio ministras Dainius Kreivys skyrė paramą įmonėms, kurių akcininku yra buvęs, neatitinka tikrovės, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Ūkio ministras Dainius Kreivys
Ūkio ministras Dainius Kreivys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Viešųjų pastatų, tarp kurių yra ir daug mokyklų, renovavimas nieko bendra neturi su parama verslo įmonėms. Kalbama apie švietimo pastatų renovaciją, kurių konkursus organizuoja savivaldybės. Ūkio ministras pasirašo įsakymus skirti pinigus viešiesiems juridiniams subjektams, o ne konkrečioms įmonėms, kurios atliks rangos darbus. Pasirašant įsakymus ministrui teikiama projektų vertinimo, atlikto LVPA ekspertų, ataskaita, kurioje informacijos apie rangovus nėra“, – sako ūkio ministras D.Kreivys.

Projektų vertinimo ataskaitoje, kurios formą yra patvirtinusi Finansų ministerija, yra teikiama informacija apie pareiškėją, trumpas projekto aprašymas, projekto tikslai, uždaviniai, veiklos ir planuojami rezultatai: renovuotas pastatas, sutaupyta energija.

Renovuojamų mokyklų sąrašai buvo sudaryti bendru Ūkio ir Švietimo ir mokslo ministerijų sutarimu ir jį dar 2009 metais patvirtino abu ministrai. Tai yra Vyriausybės patvirtintas planas, kurio koreguoti ūkio ministras neturi įgaliojimų. Vėlesnius viešuosius pirkimus konkrečioms švietimo įstaigoms organizavo savivaldybės.

Viešosios paskirties pastatų renovacijai Ūkio ministerija jau skyrė 922 milijonus litų. Iš viso tam buvo numatyta skirti 1,07 mlrd. litų iš 2007–2013 metų Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos programos.

Jau baigta renovuoti 230 viešosios paskirties pastatų. Iš viso iki 2013 metų pabaigos planuojama renovuoti daugiau kaip 800 viešosios paskirties pastatų. Šiuo metu iš viso yra pasirašytos 426 sutartys renovuoti viešosios paskirties pastatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius