-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 07

Dainų šventėje – ir ginklų salvės

Šį savaitgalį, birželio 12-ąją, Klaipėdos vasaros estradoje po metų pertraukos vyks Lietuvos vakarų krašto dainų šventė, šiemet skirta Žalgirio mūšio pergalės 600-tosioms metinėms. Ši gilias tradicijas turinti šventė praėjusiais metais nevyko, nes dubliavosi su Lietuvos tūkstantmečio renginiais.
Šventės akimirkos
Savaitgalį dainų šventė šurmuliavo Kaune, o po savaitės tradicinė dainų šventė vyks uostamiestyje. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šventės išvakarėse KU menų fakultete vyks koncertas „Pasitinkant dainų šventę“, kuriame koncertuos įvairių ugdymo įstaigų menų kolektyvai. Šventės dieną 13 val. PC „Studlendas“ pirmajame aukšte vyks tūkstantmečio dainų šventės fotografijų paroda „Amžių sutartinė“ ir bus rodomas filmas. Fotografijos bus išleistos fotoalbumo pavidalu ir jį bus galima įsigyti parodos, kuri vyks iki birželio 19 dienos, metu.

Dainų šventė Klaipėdoje vyksta beveik kasmet. Šiemet joje dalyvaus dainuojantys, šokantys ir grojantys kolektyvai iš visos Lietuvos – iš viso daugiau nei trys tūkstančiai atlikėjų ir savanorių. Anot šventės renginių režisieriaus ir vedėjo Sigučio Jačėno, įdomiausia ir ko anksčiau nebuvo, po šventės vyks tęsinys: dalyviai kvies žiūrovus dainuoti lietuvių liaudies dainas ir šokti kartu. Tradiciją suburti dalyvius ir žiūrovus drauge turi gilias tradicijas Estijoje ir Latvijoje.

I. Pukinskaitės-Ozturhan nuotr./Dainų šventės organizatoriai aptaria šventės programą.
I. Pukinskaitės-Ozturhan nuotr./Dainų šventės organizatoriai aptaria šventės programą.

Šventės meno vadovas ir direktorius bei chorinės bendrijos „Aukuras“ vadovas Algirdas Šumskis sakė, jog skambės tradicinė chorinė muzika, kuri skamba nuo pirmųjų dainų švenčių bei G. Tautkaus. V. Kernagio muzika, J. Marcinkevičiaus eilės. Šventę simboliškai įprasmins nedidelis pergalės fejerverkas bei šių metų staigmena – kariuomenės garbės kuopos kariai mušant būgnams iššaus tris salves: Lietuvos valstybei, kariuomenei ir žmonėms.

Šventės organizatoriai guodėsi, jog šiemet šventės biudžetas gan kuklus. Anot jų, surengti tikrai gerai šventei reikia ne mažiau nei 100 tūkst. litų, o šiemet surinkta tik šiek tiek daugiau nei trečdalis sumos. Tačiau, kaip juokavo S. Jačėnas, prieš 600 metų kryžiuočiai buvo labiau ginkluoti, bet lietuviai laimėjo, todėl ne ginklų ar pinigų kiekis yra viską lemianti sąlyga.
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius