Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 25

Dalia Budrevičienė: „Gal išvaizda kažką ir kitaip sako, bet viduje esu tikrai nualinta“ (atnaujinta 11.40)

Pusės milijono litų iš Krekenavos agrofirmos reikalaujanti vokelių skandalo herojė po teismo posėdžio pasakojo, kaip buvę darbdaviai sugadino jai sveikatą.
Dalia Budrevičienė
„Pasirinkau tokį kelią ir nesigailiu“, – kalbėjo D.Budrevičienė. / LNK nuotr.

„Nebėr tos sveikatos, kokia buvo... Aš likau nedarbinga ir gyventi šitaip toliau man yra tikrai sunku“, – pirmadienį po Lietuvos apeliacinio teismo posėdžio žurnalistams guodėsi D.Budrevičienė.Štai ir mano pavyzdys, žiūrėkite: bėda tokia gyvenime, o alga buvo vokeliuose, kurie niekur neatsispindi. Ir ką aš gaunu? – D.Budrevičienė mokė gyventi ne vien šia diena, bet ir galvoti apie ateitį.

Kita vertus, algų vokeliuose skandalo herojė teigė niekada nesigailėjusi, jog stojo į šią tiek sveikatos atėmusią kovą už teisybę.

Kaip naujienų portalas 15min.lt jau pasakojo, D.Budrevičienės byla atsidūrė Apeliaciniame teisme, nes ankstesnį Panevėžio apygardos teismo sprendimą buvo apskundusi ir ji pati, ir Krekenavos agrofirmos atstovai.

Panevėžio teismas D.Budrevičienei yra priteisęs 85 tūkst. litų, tad Vilniuje ieškovė viliasi prisiteisti dar 415 tūkst, kad bendra moralinės kompensacijos suma sudarytų 0,5 milijono litų.

Krekenavos agrofirmai netgi 85 tūkst. litų atrodo nepamatuotai didelė kompensacija.

Paprašyta pagrįsti, kodėl prašo būtent pusės milijono, D.Budrevičienė kalbėjo: „Aš jaučiuosi tikrai labai nukentėjusi. Pirmiausia – darbo netekimas, šmeižtas, pasityčiojimas iš manęs. Atsirado didelė liga, nuo kurios prasidėjo ir visos kitos ligos, komplikacijos įvairios. Ačiū Dievui, medikų dėka likau gyva ir tikrai esu sau prižadėjusi, kad tęsiu šią kovą iki galo. O sveikata yra brangiausias turtas.“

D.Budrevičienė dar pridūrė: „Gal išvaizda kažką ir kitaip sako, bet vidus tai tikrai nualintas ligų.“

Moteris pasakojo pastaruoju metu gyvenanti iš santaupų ir kuklios invalidumo pašalpos. „Pasiskolinu, grąžinu skolas – ir vėl iš naujo“, – atviravo garsiojo vokelių skandalo įpūtėja.

Dukrą auginanti D.Budrevičienė pareiškė: „Manau, kad dar esu reikalinga šiame gyvenime!“

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./D.Budrevičienė su advokatu teisme.
D.Budrevičienė su advokatu teisme.

D.Budrevičienė ragino negyventi vien šia diena ir tikino nesigailinti, kad stojo į kovą prieš algų mokėjimą vokeliuose: „Niekada nesigailėjau to, tikrai! Lietuvoje atsirado ir daugiau tokių žmonių, kuriems tai yra aktualus dalykas. Štai ir mano pavyzdys, žiūrėkite: bėda tokia gyvenime, o alga buvo vokeliuose, kurie niekur neatsispindi. Ir ką aš gaunu?"

Moteris kalbėjo, kad laimėjusi ne vieną bylą atrado pasitikėjimą mūsų šalies teismais, todėl viliasi pergalės ir šiame procese.

Šios dienos posėdyje teismas, galima sakyti, tik atliko formalumus: pastelbė bylos esmę, pasiteiravo šalių, ar jos nori ką nors pridurti, suteikė galimybę pasakyti lakoniškas baigiamąsias kalbas.

Sprendimą šioje byloje Lietuvos apecialinio teismo teisėjų kolegija žada skelbti birželio 8 dieną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius